Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Gebruik onze stappenplan voor het vergelijken van autoverzekeringen

Het goed vergelijken van autoverzekeringen gebeurt niet alleen op de prijs. Ook de kwaliteit van de verzekering moet bij het vergelijken meegenomen worden. Voor het vergelijken van verzekeringen hoef je geen verstand te hebben van verzekeringen. Met de juiste tools is het een kwestie van een aantal gegevens invullen en je verbazen over de lage premie.

Het vergelijken van autoverzekeringen gebeurt aan de hand van het kenteken. Met het kenteken kunnen namelijk alle voor de berekening noodzakelijke gegevens van de auto opgevraagd worden. Je hoeft niet zelf op zoek naar de gegevens. Stap voor stap zullen wij jou uitleggen hoe je autoverzekeringen vergelijkt.

Stap 1 – Wat kost de autoverzekering?

Door het invullen van je kenteken wordt de vergelijking verrijkt met de gegevens over de auto, zoals gewicht en de nieuwwaarde van je auto. De overige gegevens hoef je niet op te zoeken, maar zijn voor jou vragen die je zo kunt beantwoorden. De basisgegevens voor het vergelijken zijn nu bekend. 

beginscherm-vergelijken-autoverzekeringen.PNG

Stap 2 – Zoekopdracht verfijnen

Een autoverzekering wil je zo goed mogelijk afstemmen op je wensen en op de auto. Om de best passende autoverzekering te vinden, gebruiken wij filters. Je kunt bijvoorbeeld kiezen welke dekking je wenst, maar bijvoorbeeld ook of je wel of geen eigen risico wenst. 

Stap 3 – Hoe worden de autoverzekeringen beoordeeld?

Je hebt nu een overzicht van autoverzekeringen gerangschikt op de prijs. Nu kun je de verzekeringen nog beoordelen op de kwaliteit. In de resultaten staat de gemiddelde beoordeling. Dit cijfer komt tot stand door een beoordeling van de polisvoorwaarden in sterren.

auto-stappenplan.PNG

Stap 4 – Autoverzekeringen inhoudelijk vergelijken

De volgende stap is om de verzekeraars die als beste uit de bus komen te vergelijken op specifieke polisvoorwaarden. Je vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de autoverzekering de nieuwwaarderegeling kent of de hulpverlening in het buitenland moet goed geregeld zijn. Dit doe je door vinkjes te plaatsen bij “Vergelijk polis” bij de verzekeraars die het beste uit de prijsvergelijking komen. Selecteer op deze manier twee of meer polissen die je naast elkaar wilt zetten. Vervolgens kies je voor de optie “Vergelijk polissen” in de pop-up.

auto-onderling-vergelijken.PNG

Stap 5 – De beste autoverzekering selecteren

Nu is het een kwestie van de beste en goedkoopste autoverzekering selecteren en afsluiten. Dit kan via Poliswijzer.nl. Sommige verzekeraars hebben ervoor gekozen om geen verzekeringen aan te bieden via vergelijkingssites. In dat geval kun je de verzekering alleen afsluiten via de verzekeraar zelf. Toch vinden wij het belangrijk om een zo compleet mogelijk overzicht te bieden, vandaar dat deze verzekeraars er wel tussen staan. Is je auto op dit moment nog verzekerd bij een te dure verzekeraar? Raadpleeg onze informatie over het overstappen. In de meeste gevallen kun je de huidige autoverzekering eenvoudig opzeggen.

Geactualiseerd: 16-08-2021

Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 300
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie