Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

De premie is nog maar één van de zaken waar je op let bij het vergelijken

De goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste keuze. Bij schade wil je namelijk wel goed verzekerd zijn. Op Poliswijzer.nl doen wij het anders dan veel andere vergelijkingssites voor autoverzekeringen. Wij maken ook inzichtelijk wat de gevolgen zijn voor de premie na een schade. De autoverzekering met de laagste premie kan na een schade door jouw schuld namelijk ineens een kat in de zak blijken. Wij kijken dus verder dan onze neus lang is.

premie auto 2 omhoog.jpg

Wij werken niet met aanbevolen autoverzekeringen

Wij zien bij vergelijkingssites vaak aanbevolen autoverzekeringen. Ze bevelen je bijvoorbeeld een top 3 van autoverzekeringen aan. Zo werken wij niet. Wij geven een overzicht van autoverzekeringen afgestemd op jouw wensen waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Niet de autoverzekering waar wij geld op verdienen staat standaard bovenaan. Wij zetten de autoverzekeringen op volgorde met de goedkoopste bovenaan en de duurste onderaan.

Een schade! Wat betaal je volgend jaar?

Er zijn verzekeraars die je nu een aantrekkelijke premie bieden, maar bij schade flink meer laten betalen voor de autoverzekering. Dat vinden wij onwenselijk, wij maken de gevolgen van een schade inzichtelijk. Verzekeraars die je te zwaar straffen bij schade zijn waarschijnlijk toch niet de beste keuze. Het inzichtelijk maken van de gevolgen van een ongeval noemen wij de crashtest. Deze toevoeging staat bovenin onze vergelijker.

Hoe werkt de crashtest?

Ga naar onze autoverzekeringenvergelijker. Vul links jouw kenteken en de overige gevraagde gegevens in. Aan de hand van het kenteken zoeken wij de auto erbij. Druk daarna op de rode balk met de tekst ‘Vergelijk polissen’. Je krijgt dan een overzicht van autoverzekeringen op volgorde. Nu gaan we ook de premie bekijken na één schade. Bovenin de website zie je onderstaande balk in beeld. Klik maar eens op 'Start de crashtest'.

crashtest-website.png

Kies bijvoorbeeld voor: ‘schade met tegenpartij’ en in de blauwe balk boven een resultaat staat nu de premie in het volgende verzekeringsjaar na één schade met een tegenpartij. In dit voorbeeld betaal je dus ruim twintig euro meer per maand als je de schade declareert bij deze verzekeraar. 

crashtest-na-1-schade.png

Kies een autoverzekering kritisch

Je kunt de filters in onze vergelijker gebruiken om de autoverzekering nog beter af te stemmen op je wensen. Je kunt bijvoorbeeld autoverzekeringen uitsluiten waarvoor een eigen risico geldt. Of je verzekert accessoires en audio-apparatuur tot een bepaald bedrag mee. Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Je kunt ons tijdens kantooruren bellen op 050-2111456.

Succes met het vergelijken!

Geactualiseerd: 16-08-2021


Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie