Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Niet alleen premie is belangrijk bij het vergelijken van autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste keuze. Bij schade wil je namelijk wel goed verzekerd zijn. Op Poliswijzer.nl doen wij het anders dan veel andere vergelijkingssites voor autoverzekeringen. Wij maken ook inzichtelijk wat de gevolgen zijn voor de premie na een schade. De autoverzekering met de laagste premie kan na een schade door jouw schuld namelijk ineens een kat in de zak blijken. Wij kijken dus verder dan onze neus lang is.

kennisbank-auto-met-jonge-bestuurder-1-0.png

Wij werken niet met aanbevolen autoverzekeringen

Wij zien bij vergelijkingssites vaak aanbevolen autoverzekeringen. Ze bevelen je bijvoorbeeld een top 3 van autoverzekeringen aan. Zo werken wij niet. Wij geven een overzicht van autoverzekeringen afgestemd op jouw wensen waarbij de goedkoopste bovenaan staat. Niet de autoverzekering waar wij geld op verdienen staat standaard bovenaan. 

Een schade! Wat betaal je volgend jaar?

Er zijn verzekeraars die je nu een aantrekkelijke premie bieden, maar bij schade flink meer laten betalen voor de autoverzekering. Dat vinden wij onwenselijk, wij maken de gevolgen van een schade op de premie inzichtelijk in onze vergelijker. Goedkope autoverzekeraars die je te zwaar straffen op de premie na een schade vallen hierdoor door de mand. Het inzichtelijk maken van de gevolgen van een ongeval op de toekomstige premie noemen wij de crashtest autoverzekeringen. Met deze unieke toevoeging laten we je voordat je een autoverzekering afsluit zien wat de gevolgen kunnen zijn van een situatie in de toekomst.

Hoe werkt de crashtest?

Vul in onze autoverzekering vergelijker het kenteken van je auto in. Aan de hand van het kenteken zoeken wij de auto erbij. Druk daarna op de rode knop met de tekst ‘autoverzekering vergelijken’. Je krijgt dan een overzicht van autoverzekeringen op volgorde van prijs. Nu gaan we ook een vergelijking doen door een toekomstige schade te simuleren met behulp van de crashtest. Boven de diverse autoverzekeringen  zie je onderstaande balk in beeld. Klik maar eens op 'Laat maar zien'.

invloed-op-premie-autoverzekeringen-header.png

Je kunt nu een schadevoorval kiezen bijvoorbeeld ‘schade aan tegenpartij’. En dan gaan we kijken of en hoe de resultaten veranderen. Met de crashtest zie je heel snel of de goedkopere autoverzekeringen ook nog betaalbaar zijn als je onverhoopt toch een keer schade rijdt.  In onderstaand voorbeeld betaal je dus in de toekomst ruim twintig euro meer per maand als je de schade declareert bij deze verzekeraar. 

crashtest-na-1-schade.png

Kies een autoverzekering kritisch

Je kunt de filters in onze vergelijker gebruiken om de autoverzekering nog beter af te stemmen op je wensen. Je kunt bijvoorbeeld autoverzekeringen uitsluiten waarvoor een eigen risico geldt. Of je verzekert accessoires en audio-apparatuur tot een hoger bedrag mee. Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Je kunt ons tijdens kantooruren bellen op 050-2111456.

Succes met met autoverzekeringen vergelijken!

Geactualiseerd: donderdag 28 april 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie