Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Wat kost een woonverzekering?

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Huiseigenaren en huurders kunnen niet zonder goed op de persoonlijke situatie afgestemde woonverzekeringen. Wat kost gemiddeld een woonverzekering? Voor een paar tientjes per maand heb je jouw woonhuis, de inboedel en de aansprakelijkheid verzekerd.

hoge-premie-woonverzekeringen.png

Welke woonverzekeringen heb je nodig:

Wat kost de opstalverzekering?

Voor de hoogte van de premie voor de opstalverzekering (woonhuisverzekering) zijn er veel afhankelijkheden. De premie voor een vrijstaande villa is uiteraard hoger dan de premie voor een kleine tussenwoning. Ook maakt het een verschil wat de bouwaard van het huis is. Het brandgevaar van een houten huis is groter dan het risico van een met bakstenen opgetrokken huis. Volgens Vereniging Eigen Huis komt de gemiddelde premie voor de opstalverzekering neer op een bedrag van € 1,30 per € 1.000 aan verzekerd bedrag. Voor een huis met een herbouwwaarde van € 250.000 betaal je dus gemiddeld € 325 per jaar (inclusief assurantiebelasting € 393,25). Maar door te vergelijken kun je veel goedkoper jouw huis verzekeren.

Wat kost de inboedelverzekering?

Ook voor de inboedelverzekering zijn de premieverschillen groot. Voor een tussenwoning betaal je gemiddeld € 12,25 per maand volgens het Nibud. In de goedkope regio’s betaal je gemiddeld € 9,00 en in een dure regio € 15,50. De premie voor een vrijstaande woning komt hoger uit. In een goedkope regio betaal je gemiddeld € 10,50 en in een dure regio € 23,00 per maand.

Wat kost de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

De gemiddelde premie komt uit op € 3,40 per maand voor alleenstaanden. Een gezin met kinderen moet rekening houden met een premie van € 5,85 per maand. Dit is voor de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren met een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen. Dit lijkt een overdreven hoog verzekerd bedrag, maar bij het veroorzaken van bijvoorbeeld letselschade kan een claim hoog oplopen. Er zijn steeds meer verzekeraars die een verzekerd bedrag boven de € 2 miljoen adviseren. 

Conclusie

Uitgaande van een tussenwoning, verzeker jij jouw huis voor ongeveer € 40 per maand. Door de kracht van het vergelijken kom je vaak ver onder het gemiddelde bedrag uit afhankelijk van je persoonlijke situatie. In duurdere regio’s, zoals de Randstad, moet je rekening houden met iets hogere premies. Je kunt ook de verschillende woonverzekeringen koppelen in één pakket. Hiervoor kun je onze Woonverzekeringvergelijker gebruiken. Door het combineren van polissen kun je onder de streep goedkoper uit zijn.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie