Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Wat is een opstalverzekering?

Je kunt jouw huis verzekeren tegen bepaalde gevaren met de opstalverzekering. Deze verzekering staat ook wel bekend onder de naam woonhuisverzekering.  

wat-is-opstalverzekering.png

Waarom sluit je een opstalverzekering af? 

Hypotheekverstrekkers stellen de woonhuisverzekering verplicht zodat ze geen risico lopen dat het geld, wat ze geleend hebben voor het onderpand, in rook opgaat. De kans op schade is weliswaar klein, maar zeker niet uit te sluiten. En bij schade aan het huis gaat het vaak gelijk om flinke schadeposten. 

Door bijvoorbeeld brand, storm, blikseminslag en inbraak kan jouw huis (zwaar) beschadigd raken. De kosten kunnen hoog oplopen, dus het risico zelf dragen is geen optie. Stel je eens voor dat een brand jouw huis binnen een uur volledig verwoest. Hoe dan verder als je niet verzekerd bent?  

Alleen al het opruimen van het puin gaat je vele duizenden euro’s kosten. Om je te beschermen tegen de financiële gevolgen van schade aan je huis sluit je een opstalverzekering af. 

Wat verzeker je met de opstalverzekering? 

Alles wat vast zit aan jouw huis. Hieronder valt dus onder andere de keuken en de badkamer, maar bijvoorbeeld ook een inbouwkast, vastgelijmde vloeren en rolluiken voor het raam. Een losse kast en een zwevende vloer vallen juist onder de inboedelverzekering.  

Je bent met de opstalverzekering bijvoorbeeld verzekerd voor schade door: 

  • Brand 
  • Inbraak 
  • Storm 
  • Blikseminslag 

Voor een aantal gebeurtenissen ben je niet verzekerd: 

  • Opzet 
  • Natuurrampen, zoals een overstroming 

Tips:

✔ Ga niet voor de eerste de beste opstalverzekering. Gebruik onze opstalverzekeringsvergelijker en kies slim.
✔ Let niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de kwaliteit.
✔ Vergeet de spullen in je huis niet te verzekeren met een inboedelverzekering.

Geactualiseerd: vrijdag 12 april 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 292
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie