Stel in een paar eenvoudige stappen je woonverzekering samen.
Vergelijk je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering apart of in één pakket!
"Zeer tevreden met de eenvoudige vergelijking en overstap de beste vergelijkingssite!"
De meest voor de hand liggende woonverzekeringen zijn de inboedelverzekering en de opstalverzekering (woonhuisverzekering). Ook de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren valt onder de noemer woonverzekeringen. Er zijn verschillende woonverzekeringen van tientallen verzekeraars waaruit je kunt kiezen. Daarnaast zijn er nog aanvullende verzekeringen zoals de glasverzekering, kostbaarhedenverzekering en buitenhuisdekking. Woonverzekeringen vergelijken is daarom een uitkomst. Je vindt eenvoudig de beste woonverzekering.
Alles wat vast zit aan het woonhuis valt onder de opstalverzekering. Schade aan spullen in je huis die niet vastzitten, zoals meubels en mobiele elektronica, zijn verzekerd onder de inboedelverzekering. Schades door onder andere de volgende oorzaken zijn verzekerd met de woonverzekeringen:
Met de allrisk woonverzekering ben je ruimer verzekerd. In de allrisk inboedelverzekering heb je bijvoorbeeld ook dekking als je per ongeluk zelf een pot verf omver loopt of een glas wijn laat vallen. Je verzekert je bezittingen ruimer met all-risk dekking. In onze vergelijker bieden wij een duidelijk overzicht.
Je koopwoning verzekeren met een opstalverzekering is verplicht als je een hypotheek afsluit voor het kopen van het huis. Dit is vastgelegd in de akte die je bij de notaris moet ondertekenen bij de aankoop. Als huiseigenaar heb je ook echt een opstalverzekering nodig. Door bijvoorbeeld een brand kan er schade aan je woning ontstaan van honderdduizenden euro’s. Als je geen woonverzekering afsluit draag je een te groot risico zelf. De inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden.
Een aansprakelijkheidsverzekering hoef je ook niet verplicht af te sluiten, maar deze is wel onmisbaar. Een eventuele schade veroorzaakt aan een ander kan duur uitpakken. De kosten lopen hoog op als iemand arbeidsongeschikt raakt door jouw schuld. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hiertegen verzekerd.
Een goede woonverzekering afsluiten doe je na een vergelijking van de diverse producten. Verschillende verzekeringen bieden andere vergoedingen en de verzekeraars bepalen zelf welke premie ze in rekening brengen. De goedkoopste woonverzekering kan een betere dekking bieden dan een dure woonverzekering.
De all risk inboedelverzekering geeft de ruimste vergoeding. Bij schade die jezelf per ongeluk veroorzaakt, krijg je een uitkering van de woonverzekeraar. Deze verzekeringen zijn gemiddeld duurder, maar door de premieverschillen merk je er mogelijk niets van. Je kiest dus een woonverzekering met een ruimere dekking en toch tegen een lagere premie.
Je huis verzeker je ruim en het liefst tegen een lage premie. Bij een volledige vergelijking helpen wij jou graag. Op onze website kun je tientallen verzekeraars vergelijken. Het gaat bijvoorbeeld om Centraal Beheer, Aegon en Nationale Nederlanden. Door het vergelijken kun je onderverzekering voorkomen. Door het afsluiten van bijvoorbeeld een nieuwe opstalverzekering, wordt de nieuwe polis namelijk gebaseerd op de huidige waarde (werkelijke waarde) van je woning. Zo zijn je spullen goed verzekerd, zonder dat je mogelijk teveel moet betalen.
Je inboedel, opstal en de aansprakelijkheid wil je natuurlijk goed verzekerd hebben. Je wilt vooral niet teveel betalen, maar onderverzekerd zijn heeft bij schade grote gevolgen. Bij schade krijg je in dat geval maar een deel van het werkelijk schadebedrag uitgekeerd. Je wilt de beste deal afgestemd op jouw persoonlijke situatie? Als vergelijker kunnen wij hierbij helpen. Onze woonverzekering vergelijker helpt om de dekking te kiezen die perfect aansluit op jouw behoefte en jouw huis en bezittingen.
Meer informatie over woonverzekeringen is te vinden in onze Kennisbank.
De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Juul Dijkhuis, specialist op het gebied van verzekeringen. Poliswijzer.nl wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld:
AD: Waarom het voor de meeste verzekerden niet verstandig is het eigen risico te verhogen
NU: Overstappers zorgverzekering kiezen vaker voor hoger eigen risico
Telegraaf: Zo bespaar je op je zorgverzekering
Telegraaf: Echt vrije zorgkeuze wordt steeds meer beperkt
NOS: Geld verdienen met zorgverzekering kan, maar het risico is groot
Volkskrant: Het raadsel van de schadevrije jaren