Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 - 2111 456   Logo WhatsApp

Zorgverzekering op Maat

gemeente-emmen

Zorgverzekeringen 2019 vergelijken?

Herinner mij als alle premies bekend zijn.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je kunt altijd terecht bij ziekenhuizen in Emmen.

Waarom vergelijken via Poliswijzer.nl?

Vanaf 1 januari 2018 is de gemeente Emmen gestopt met de collectieve zorgverzekering. In plaats van het aanbieden van een collectieve zorgverzekering wordt er in samenwerking met de digitale vergelijker Poliswijzer.nl hulp geboden.

Waarom is er geen collectief meer?

De afgelopen jaren is het gebruik van de collectieve zorgverzekering via Emmen sterk afgenomen. Ook de hoogte van de korting werd minder. Daarom wil de gemeente Emmen haar inwoners tegemoetkomen in hun zorgkosten.

Hoe kan Poliswijzer.nl goedkoper zijn?

Via onze digitale vergelijker kun je de beste zorgverzekering vinden voor jouw persoonlijke situatie en afsluiten tegen de laagste premie!

Lees meer veelgestelde vragen
"Handige en eenvoudige vergelijker. Autoverzekering was zo gevonden. "
2 oktober 2018
Lees meer beoordelingen
9,4 /10
451 recensies

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Je kunt contact opnemen met de specialisten van Poliswijzer.nl via mail, telefoon of WhatsApp.
Vragen? Neem contact met ons op.
Logo Poliswijzer.nl

Overige vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de samenwerking. Mocht je toch nog vragen hebben? Dan kun je contact opnemen met de Gemeente Emmen.

Veelgestelde vragen

Lees alles over onze zorgverzekeringen en de samenwerking tussen Poliswijzer.nl en de Gemeente Emmen

 • Ik heb een brief gekregen, wat nu?

  De gemeente heeft jou een brief gestuurd om je tijdig te laten weten dat de collectieve zorgverzekering per 1 januari 2018 niet meer wordt aangeboden. In plaats daarvan biedt de gemeente Emmen een alternatief in de vorm van de digitale vergelijker van Poliswijzer.nl. Het doorlopen van de vergelijker leidt tot een advies van een zorgverzekering die het beste past bij jouw zorgbehoefte. Je kunt je aanmelden wanneer je ondersteuning en begeleiding wenst bij het doorlopen van de vergelijker. 

 • Kom ik voor begeleiding en ondersteuning in aanmerking?

  Als je een brief hebt ontvangen van de gemeente Emmen kom je in aanmerking voor begeleiding en ondersteuning. De Zorgverzekering op Maat is een voorziening voor minima tot 110%. Net zoals de collectieve zorgverzekering dat was. 

 • Waarom wordt de collectieve zorgverzekering niet meer aangeboden?

  • De collectieve zorgverzekering sluit niet meer aan bij de doelstellingen van de gemeente: goed verzekerd zijn tegen een lage premie.
  • De collectiviteitskorting is afgeschaft waardoor de premie omhoog is gegaan.
  • Het aantal deelnemers is de afgelopen periode afgenomen.
  • De collectieve zorgverzekering sluit niet aan bij de persoonlijke zorgbehoefte. Hierdoor zou je oververzekerd kunnen raken.

 • Kan ik bij Zilveren Kruis Achmea verzekerd blijven?

  Je kunt verzekerd blijven bij Zilveren Kruis Achmea. Je wordt door Zilveren Kruis Achmea automatisch overgezet naar een regulier pakket zonder korting en extra vergoedingen. De inhoud en kosten van dit pakket kunnen afwijken van de collectieve zorgverzekering. Je krijgt hierover ook nog een brief van Zilveren Kruis Achmea.

 • Wat is een zorgverzekering op maat?

  Met de vergelijkingstool van Poliswijzer.nl wordt het voor iedereen mogelijk om een individueel zorgpakket samen te stellen: een Zorgverzekering op Maat. Het individueel vergelijken en verzekeren geeft een financieel voordeel. Aan de hand van de vergelijking kies je de zorgverzekering die het beste bij jouw situatie past. De vergelijkingstool is goed afgestemd op de regionale zorgaanbieders, zoals de fysiotherapeuten en ziekenhuizen. Er gelden geen overstapdrempels zoals wachttijden. Ook medische selectie door zorgverzekeraars kan worden uitgesloten.

 • Bij wie moet ik zijn als ik vragen heb over mijn zorgverzekering?

  De zorgverzekeraar is gedurende de looptijd van de zorgverzekering het aanspreekpunt. De rol van Poliswijzer.nl is een eerlijke vergelijking te maken en je te helpen makkelijk over te stappen naar een zorgverzekering op maat.

  Borger-Odoorn: De gemeente Emmen blijft de collectieve zorgverzekering uitvoeren voor de gemeente Borger-Odoorn. Dit betekent dat zij de inwoners van Borger-Odoorn hierover aanschrijven.

 • Kom ik voor begeleiding en ondersteuning in aanmerking?

  Als je een brief hebt ontvangen van de gemeente Emmen kom je in aanmerking voor begeleiding en ondersteuning. De Zorgverzekering op Maat is een voorziening voor minima tot 110%. Net zoals de collectieve zorgverzekering dat was. 

 • Hoe kan ik mij aanmelden?

  Huidige deelnemers kunnen zich op verschillende manieren aanmelden. Onze voorkeur is als volgt: mailen, antwoordkaart, telefonisch. 

 • Worden de kosten van het eigen risico ook vergoed?

  Nee. Dit was met de collectieve zorgverzekering ook niet het geval. Daarnaast worden de kosten van het eigen risico deels gecompenseerd vanuit de zorgtoeslag. Je kunt zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

 • Wat gebeurt er met de extra voordelen die de collectieve verzekering bood?

  De extra voordelen van de collectieve zorgverzekering vanuit de gemeente ten opzichte van reguliere pakketten zijn:

  1. Vergoeding van de eigen bijdrage WMO (CAK)
  2. Vergoeding eigen bijdragen vanuit de Zorgverzekeringswet

  Wanneer inwoners uit Emmen gebruik maken van een WMO-voorziening en hier een eigen bijdrage voor moeten betalen, komen zij in aanmerking voor een tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten (TCG). De kosten voor de eigen bijdrage WMO kunnen worden betaald vanuit de TCG.

  De vergoedingen van de eigen bijdragen vanuit de Zorgverzekeringswet (denk aan: eigen bijdrage voor een hoortoestel of een kunstgebit) worden voortaan vergoed vanuit de bijzondere bijstand. 

 • Betaalt de gemeente een bijdrage voor mijn zorgverzekering?

  Nee. Wij verwachten dat de premie voor een passende zorgverzekering minder hoog is dan de premie van de collectieve zorgverzekering. 

 • Wanneer kan ik overstappen?

  Je kunt van 13 november 2017 t/m 31 december 2017 overstappen. Als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering afsluit, regelt jouw nieuwe zorgverzekeraar automatisch dat je huidige zorgverzekering wordt stopgezet. Dit is een opzegservice die elke zorgverzekeraar aanbiedt.

 • Hoe kan ik de collectieve zorgverzekering stopzetten?

  Je kunt een mail sturen naar collectievezorgverzekering@emmen.nl of bellen naar 14 0591.

 • Hoe meld ik mij aan voor de collectieve zorgverzekering van Borger – Odoorn?

  Je kunt jezelf aanmelden via www.gezondverzekerd.nl. Mocht dit niet lukken dan is het ook mogelijk om jezelf aan te melden met een papieren aanmeldformulier. Deze wordt bij behoefte doorgestuurd door team Uitkeringsverwerking van de gemeente Emmen. 

 • Ik woon in Coevorden. Hoe kan ik mij aanmelden voor de collectieve zorgverzekering?

  Je kunt jezelf aanmelden via www.gezondverzekerd.nl. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met de gemeente Coevorden. 

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je kunt altijd terecht bij ziekenhuizen in Emmen.

Tandverzekering nodig? Sport je veel?

Wij helpen je stap voor stap de juiste zorgverzekering te vinden

Navigatie