Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Anderzorg

Anderzorg zorgverzekering 2022 en Anderzorg premie 2022

Anderzorg is een zorgverzekeraar met één van de scherpste premies bij een maximaal eigen risico. Dat kan onder meer omdat Anderzorg geen winstoogmerk heeft en je bij Anderzorg veel zelf online of via een app regelt. De verzekeraar richt zich op mensen die relatief gezond en zelfstandig zijn. Anderzorg is samen met Hema en Menzis onderdeel van het verzekeringsconcern Menzis. Dat is één van de vier grote verzekeringsconcerns van Nederland.

Vergelijk alle verzekeringen van Anderzorg Of vergelijk met je huidige Anderzorg verzekering

Premies

Anderzorg heeft de premie voor de naturaverzekering gelijk gehouden in 2022. De combinatieverzekering wordt € 3,25 per maand duurder. Vooral de goedkope naturaverzekering is goedkoop in vergelijking met veel concurrenten.

Anderzorg - Basisverzekering Polis Premie 2022 p.m. Premie 2021 p.m. Verschil in € Verschil in %
Basis Combinatie € 119,25 € 116,00 + € 3,25 + 2,8%
Compact Natura € 114,00 - - -

Premie basisverzekering Anderzorg 2022

Anderzorg biedt één basisverzekering aan, waar andere zorgverzekeraars vaak meerdere opties aanbieden. De dekking in de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk. De premie verschilt wel. Bij Anderzorg betaal je een lage premie, maar de scherpe premie gaat dus niet ten laste van de kwaliteit van de zorgverzekering. Het afsluiten van de basisverzekering is verplicht. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Premie aanvullende verzekering Anderzorg 2022

De Anderzorg zorgverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. In zo'n aanvullend pakket verzeker je bijvoorbeeld kosten van fysiotherapie en de tandartskosten. In vergelijking met andere verzekeraars biedt Anderzorg maar een beperkt aantal aanvullende dekkingen aan. Als Anderzorg de dekking verstrekt die jij verwacht vanuit aanvullende verzekeringen, is Anderzorg een goede keuze.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van Anderzorg.

Basisverzekering

Aanvullende verzekering

 • Fysiotherapie

Buitenland of Flex

 • Flex
 • Buitenland & Tandongeval

Tandverzekering

 • Tand 75% € 250
 • Tand 75% € 500

Extra service

 • Anderzorg is een prijsvechtersmerk van Menzis, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland
 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2022)
 • Uitgebreide zorgvinder met informatie over contracten, ervaring van de patiënt en de wachttijd
 • Anderzorg heeft samen met de andere labelsAnderzorg, PMA en VinkVink zijn net zoals HEMA onderdeel van Menzis van Menzis de meeste keuze in gecontracteerde GLI zorgverlenersGLI staat voor gecombineerde leefstijl interventie. Een GLI zorgverlener helpt door gedragsverandering, zoals meer bewegen, gezonder in het leven te staan.
 • Gratis deelname aan het SamenGezond spaarprogrammaMet het spaarprogramma SamenGezond spaar je punten die je in een webshop kunt besteden aan interessante kortingen, leuke producten op het gebied van gezondheid of een donatie aan een goed doel. Je kunt op verschillende manieren punten sparen: bijvoorbeeld door niet te roken, vragenlijsten in te vullen over je leefstijl of als je aangeeft dat je in het donorregister staat geregistreerd. En door gezonde apps te gebruiken zoals RunKeeper, de fiets-app Strava of de wandel-app van Natuurmonumenten.
 • Gratis toegang tot online GGZ programma's

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie