Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken
ZEKUR

ZEKUR zorgverzekering 2023 en premies ZEKUR 2023

ZEKUR is een merk van Univé en biedt verzekeringen voor een lage premie. ZEKUR richt zich op mensen die hun verzekeringen zelf online willen aanvragen. Doordat verzekeringen samengevoegd worden in bundels betaal je een scherpe premie. Univé maakt deel uit van Nederlands één-na-grootste zorgverzekeraar: VGZ.

Vergelijk alle verzekeringen van ZEKUR Of vergelijk met je huidige ZEKUR verzekering

Premies

De premie van ZEKUR is een stuk hoger geworden in 2023. Vooral de restitutiepolis is veel duurder met een verhoging van maarliefst € 18,45 per maand. Toch is de naturpolis van ZEKUR nog steeds de goedkoopste zorgverzekering van 2023 met € 122,95 per maand. Een groot nadeel van deze polis is de vrije ziekenhuiskeuze van minder dan 50%. Je kunt met deze zorgverzekering dus niet in alle ziekenhuizen van Nederland terecht.

ZEKUR - Basisverzekering Polis Premie 2023 p.m. Premie 2022 p.m. Verschil in € Verschil in %
Gewoon ZEKUR Polis Natura € 122,95 € 110,40 + € 12,55 + 11,4%
Gewoon ZEKUR Zorg Vrij Restitutie € 155,15 € 136,70 + € 18,45 + 13,5%

Premie basisverzekering ZEKUR 2023

Wat verzekerd is in de basisverzekering is door de overheid vastgesteld en dus bij alle zorgverzekeraars identiek. De basisverzekering afsluiten is verplicht voor iedere Nederlander. Kinderen zijn tot de 18e verjaardag gratis verzekerd. Ook betalen ze geen eigen risico.

Premie aanvullende zorgverzekering ZEKUR 2023

ZEKUR heeft meerdere aanvullende verzekeringen. In de aanvullende verzekering kun je bijvoorbeeld tandartsbehandelingen, alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie meeverzekeren. De aanvullende verzekering is niet verplicht. De dekking in de aanvullende zorgverzekering kun je afstemmen op de zorgkosten die je verwacht in 2022. Kinderen tot 18 jaar kun je bijschrijven op jouw polis. Ze zijn dan meeverzekerd en betalen geen premie voor de aanvullende zorgverzekering bij ZEKUR.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van ZEKUR.

Aanvullende verzekering

  • Extra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts)
  • Aanvullend ZEKUR Fysiotherapie

Aanvullende verzekering Buitenland

  • Aanvullend ZEKUR Buitenland

Tandverzekering

  • Aanvullend ZEKUR Tand

Extra service

  • ZEKUR is onderdeel van VGZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland
  • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2023)

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie