Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Review en beoordeling Zilveren Kruis
Beoordeling

Dit cijfer is gebaseerd op de resultaten uit een grootschalig onderzoek naar de tevredenheid van Nederlanders over hun zorgverzekeraar uitgevoerd door Telegraaf Media Groep en Poliswijzer.nl.

Lees het Nationaal Zorgverzekeraars Onderzoek
TMG Poliswijzer.nl
6,6
447 reviews

Review en beoordeling Zilveren Kruis

Om je te helpen bij de keuze voor de verzekeraar die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Zilveren Kruis geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Zilveren Kruis. Is Zilveren Kruis je huidige verzekeraar en wil je zelf een ervaring en/of review over deze verzekeraar plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Vergelijk alle verzekeringen van Zilveren Kruis Of vergelijk met je huidige Zilveren Kruis verzekering

Om je te helpen bij de keuze voor de verzekeraar die het beste bij jou past, willen wij je zoveel mogelijk informatie over Zilveren Kruis geven. Twijfel je nog? Lees dan de reviews over Zilveren Kruis. Is Zilveren Kruis je huidige verzekeraar en wil je zelf een ervaring en/of review over deze verzekeraar plaatsen? Deel deze hier met andere consumenten.

Klantervaringen over Zilveren Kruis

6
  • Algemene tevredenheid: 3
  • Declaraties: 9
  • Klantenservice: n.v.t.
  • Prijs/kwaliteit: 5
Ben Willemse 19-4-2021 - 09:43

het zilveren kruis bemoed zich met steeds meer zaken laat ze eerst eens kijken hoever ze in het pluse wegzakken

  • decclaaraties snel uitbetaald
  • de postorder aphothe\ken deze versturen men postnl deze bezorgd zeer slecht en op tijden dat iedereen aan het werk is tevens is het verdienmodel bij deze declareren ook al heb je het niet vrzonden een alternatief of goede afspraken met deze aphotheken zou een stap in de goede richting zijn nu moet ik vrij nemen om de ongeveer tijd van postnl te halen en dan het berich van hun krijgen we hebben het helaas niet gehaand vandeeg eer we gaan het morgen nog een keer probeeren kort o door de ingehuurde bezorg dienst zijn deze aphotheken zeer onbetrouwbaar en laten we het maar niet hebben over wat ze leveren
2
  • Algemene tevredenheid: 2
  • Declaraties: 2
  • Klantenservice: 2
  • Prijs/kwaliteit: 2
Eden 12-1-2021 - 20:08

Niet verzekeren bij Zilveren Kruis, tenzij je nooit gebruik wilt maken van zorg en graag je geld weggooit

  • De afsluiting toen ik gebruik maakte van het herroepingsrecht
  • Binnen 1 week al spijt van de overstap. Voor het eerst gebruik gemaakt van mijn herroepingsrecht...
  • Voor vragen over mijn verzekering, kon ik niet bij mijn verzekeraar terecht.
  • Na wat twijfelen toch besloten over te gaan naar Zilveren Kruis. Bij Basis Budget heb je een beperkt aanbod ziekenhuizen en zorgverleners om uit te kiezen, iets wat volgens mij al eerder uitzondering dan norm is. Om wat vragen beantwoord te hebben, belde ik voor het afsluiten van de premie met de klantenservice van Zilveren Kruis waar mijn vragen goed beantwoord werden wat resulteerde in het besluit mijn zorgverzekering hier af te sluiten.
  • Eenmaal verzekerd, kwamen mijn eerste doorverwijzingen. Toch nog even gecontroleerd bij de zorgzoeker van Zilveren Kruis of het daadwerkelijk vergoed zou worden bij bepaalde zorgverleners en hier kwamen allerlei vragen van. Bij een zorgverlener stond voor de ene doorverwijzing 'Contract in behandeling'. Bij de andere doorverwijzing stonden er kosten bij een gecontracteerde zorgverlener en bij de derde doorverwijzing stond 'gecontracteerd met afspraken' Afspraken betreffend een omzetplatform.. Iets wat ik al vrij bijzonder vond. Maar goed, duidelijke antwoorden op de vragen die ik had, vond ik hier niet dus besloot ik te bellen met de klantenservice en die ervaring is nog geen 1 ster waard.
  • Ik vroeg de meneer van de klantenservice hoe het zat met de contracten en zorgverleners. De betreffende meneer las vervolgens op wat ik zelf ook al kon lezen bij de zorgzoeker. Na wat antwoorden die ik zelf al op de site vond, vroeg ik of ik doorverwezen kon worden met iemand die de antwoorden wel had. Dat kon niet zei hij. Ook zei hij dat hij ook niet meer kon vinden dan ik, omdat hij zelf ook gebruik maakt van de website. Toen ik vroeg of ik ergens anders terecht kon met vragen over mijn verzekering waarvan ik de antwoorden niet online kon vinden, gaf hij aan dat ik nergens anders terecht kon. Daarop vroeg ik weer waarom hij mij die antwoorden niet kon geven, want hij is tenslotte de klantenservice die je belt wanneer je er zelf niet uitkomt. Daarop zei hij dat hij daar zit voor geldzaken en verder niets "We kunnen moeilijk elke vraag die de klant heeft beantwoorden" Werkelijk waar té gek voor woorden vind ik dat! Ik moest maar bellen met de betreffende zorgverlener. Verbijsterd besloot ik dat maar te doen en zij waren net zo verbaasd als ik. Zij konden me helaas ook niet alles duidelijk maken, maar van hen kreeg ik nog meer informatie over mijn verzekering dan dat ik van mijn verzekeraar blijkbaar kan krijgen.
  • Voor vragen over mijn verzekering, kon ik dus niet terecht bij mijn verzekeraar.. Maar ja, niemand anders heeft alle informatie over mijn verzekering, behalve ikzelf en de verzekeraar. Je verwacht toch dat als je er zelf niet uitkomt, je terecht kan bij de verzekeraar die je betaalt voor hun zorg en diensten.. Niet dus, bij Zilveren Kruis, kan dit blijkbaar niet.
  • Gelukkig zat ik nog in de eerste 14 dagen van mijn polis, waardoor ik me kon beroepen op het herroepingsrecht. En dit heb ik gedaan bij een medewerker genaamd Fiona. Laat ik nou bij haar heel erg tevreden zijn over de afhandeling. Jammer dat het zo erg wisselt van service, niet betrouwbaar waardoor ik me niet meer zeker voelde bij Zilveren Kruis. Nogmaals, een erg slechte ervaring gehad met de klantenservice die nog geen 1 ster waard was, gevolgd door een erg vriendelijke en behulpzame mevrouw.. Dit tenzamen met het feit dat ik geen vertrouwen heb in de verzekering resulteert in 2 sterren..
7
  • Algemene tevredenheid: 7
  • Declaraties: 9
  • Klantenservice: 5
  • Prijs/kwaliteit: 6
I.F. Ruesink 7-11-2020 - 01:25

Ik vind het jammer dat ik niet makkelijk kan overstappen, omdat ik vast zit aan fysio, die ik heel hard nodig heb en alternatieve geneeswijzen en opticien ( oogheelkunde). Ik heb een bijzondere oogziekte, en vind dat er weinig vergoed wordt aan hulpmiddelen. Ik kan zo nog wel ff door gaan.Ik vind het belachelijk dat vergoedingen van medicijnen steeds veranderd en te hoog zijn, voor mensen die het echt nodig hebben En niet kunnen betalen. Vooral mensen die het al niet breed hebben. Daarom bedenk ik me eerst wel 10 x voordat ik een behandeling wil onder gaan. Leef ik met alternatieve geneeswijze misschien wat langer. Dat kun je van die chemische medicijnen niet verwachten. Punt.

  • *goede afwerking van declaraties.
  • *fijn dat je het eigen risico verspreid kunt betalen.
  • *vergoedingen komen redelijk overeen met mn wensen.
  • * ik ben niet tevreden over, dat Tantarts niet in de basis verzekering zit.
  • * aanvullende verzekering dekt kosten steeds minder, met name, opticien (brilglazen) ik moet steeds meer voor een bril zelf betalen. Omdat ik slechtziend ben, en die brillen zijn duur, Podoloog, Alternatieve geneeskunde (staat al jaren op 40 €, terwijl behandelingen steeds duurder worden en moet je meer bij betalen.
  • *verzekeringskosten stijgen steeds meer, maar vergoedingen minder.
  • * collectieve kortingen op verzekeringskosten, zijn een sigaar uit eigen doos, stelt niks voor, en weinig zichtbaar en de zgn kortingen geldt maar voor enkele zaken waar ik niks aan heb.
  • *declaratie app, werkt slecht, die gebruik ik dus ook niet meer.
10
  • Algemene tevredenheid: 10
  • Declaraties: 10
  • Klantenservice: 10
  • Prijs/kwaliteit: 10
Ik raad Zilveren Kruis aan
B. Sloot 5-11-2020 - 17:15

Doen!

  • Prima dekking. Innovatief. Goede en betrouwbare informatie. Hulp bij voorrang behandeling.
  • not
7
  • Algemene tevredenheid: 7
  • Declaraties: 8
  • Klantenservice: 5
  • Prijs/kwaliteit: 7
A.P Leeuw 5-11-2020 - 15:13

Nee.

  • Is duidelijk.
  • Zijn te duur.
8
  • Algemene tevredenheid: 8
  • Declaraties: 8
  • Klantenservice: n.v.t.
  • Prijs/kwaliteit: n.v.t.
Ik raad Zilveren Kruis aan
Jans Vos 5-11-2020 - 13:24

  • Duidelijke website.
  • Geen.
9
  • Algemene tevredenheid: 9
  • Declaraties: 9
  • Klantenservice: 9
  • Prijs/kwaliteit: 9
Ik raad Zilveren Kruis aan
J.M. BOTH-ERKEMEIJ 5-11-2020 - 13:23

  • Alles keurig geregeld
6
  • Algemene tevredenheid: 6
  • Declaraties: 7
  • Klantenservice: 6
  • Prijs/kwaliteit: 5
H.Seinen 5-11-2020 - 11:58

Bij contact over mogelijk hogere declaraties van de zorgaanbieder blijkt dat hierop niet wordt ingegaan.
Enige opmerking is dat de bewijslast bij de patient ligt. Een ieder kan zich voorstellen dat dit bijna direct een niet te bewandelen weg is. Zal wel niet de enige verzekeraar zijn die zo reageert dus dient de zorgautoriteit hier aandacht aan te besteden.

  • Geneesmiddelenbeleid ( Preferente geneesmiddelenlijst ) Teveel vasthouden aan het allergoedkoopste medicijn ook al schrijft de arts een ander medicijn voor i.v.m bijwerkingen en verdraagzaamheid van een medicijn. Hieruit voortvloeiend
  • vaak discussies met apotheek. En ondanks dat opgenomen is in de wet dat artsen indien medisch noodzakelijk duurdere of merkmedicijnen mogen voorschrijven altijd de grenzen van de wet opzoeken, dus een andere uitleg hieraan geven.
7
  • Algemene tevredenheid: 7
  • Declaraties: 8
  • Klantenservice: 8
  • Prijs/kwaliteit: 6
wilma meulendijks 5-11-2020 - 11:49

Verder is zilverenkruis prima ,maar als je wat gaat mankeren is het niet z,n goede verzekering ,want bijverzekeren is daar geen optie voor ons dan is een 50 plus verzekering die cz heeft veel beter.

  • het afhandelen met rekeningen gaat goed
  • Nu we over de 70 zijn hebben ze niet zo goede bijverzekeringen voor ons
6
  • Algemene tevredenheid: 6
  • Declaraties: 7
  • Klantenservice: n.v.t.
  • Prijs/kwaliteit: n.v.t.
W.F.H.A. Bijen 5-11-2020 - 11:28

9
  • Algemene tevredenheid: 9
  • Declaraties: 9
  • Klantenservice: 9
  • Prijs/kwaliteit: 9
Ik raad Zilveren Kruis aan
Lammert Grashuis 5-11-2020 - 11:20

  • prettig en behulpzaam personeel die er alles aan doen om je op de juiste manier te helpen.
2
  • Algemene tevredenheid: 1
  • Declaraties: 1
  • Klantenservice: 1
  • Prijs/kwaliteit: 6
Arthur 8-6-2020 - 17:49

Ga niet met ze in zee, waardeloze service en kennisniveau is beneden zeepeil.

  • Dat ze uiteindelijk de telefoon opnemen
  • Dat ik tot 5x toe contact moet hebben inzake een vergoeding van een beroepsgroep welke bij jullie op de lijst voor vergoedingen staat (bron: www.zilverenkruis.nl) En nog steeds niet uitgekeerd heb gekregen
  • 1e keer was d behandelcode niet vermeldt?
  • 2e miste de AGB code?
  • 3e keer onjuiste registratie?
  • 4e keer stond het in Vectis niet goed?
  • 5e keer quote medewerkster ‘ja sorry meneer dit had voorkomen kunnen worden wanneer het direct in Vectis was opgenomen’ klopt niets van want hoe kan ik anders 2 afwijzingen op schrift van jullie hebben ontvangen met verschillende redenen?
  • Zilveren Kruis is in mijn beleving het contact met haar klanten verloren, denkt niet mee en komt al helemaal niet met oplossingen.
  • Derhalve bij dezen een officieel verzoek voor onderzoek naar de moraliteit en capaciteit van jullie medewerksters die mij te woord hebben gestaan alsmede een toetsing op kennisniveau van de functie. Wat een ongeorganiseerde bende
  • Oh ja en de oplossing? Vrij simpel, de klant (ik dus) bij het 1e belletje compleet informeren, meedenken en zorgen dat jullie systemen goedstaan zodat de declaratie er vlot doorheen loopt.
  • Arthur
6
  • Algemene tevredenheid: 1
  • Declaraties: 10
  • Klantenservice: 2
  • Prijs/kwaliteit: 10
Bianca gilbert 6-2-2020 - 17:31

Zolang niet overstap is het prima.

  • Dekkingen en afhandeling declareren
  • Hun uitschrijven verwerken en het niet afschuiven op de ander zorgmaatschappij alles belt.
  • Alles je uitschrijf! Dan niet in december januari premies laten betalen door klant!!!!!! (ps doe zo ie zo gewoon in januari)
  • wanneer je premie die december aftrok in december. eerst nakijken of die niet gestortneerd is.
  • na alle deze fouten. niet iemand die later ontdekt een 10,00 laten betalen omdat dan 2de herindering krijgt.
8
  • Algemene tevredenheid: 8
  • Declaraties: 8
  • Klantenservice: 8
  • Prijs/kwaliteit: 8
Ik raad Zilveren Kruis aan
Elly Geurtsen 3-11-2019 - 09:34

geen hoge premie maar wel een goede afhandeling van declaraties

  • nooit geen problemen
  • niets alles werkt goed
8
  • Algemene tevredenheid: 7
  • Declaraties: 9
  • Klantenservice: 8
  • Prijs/kwaliteit: 8
Ik raad Zilveren Kruis aan
Cissy 29-10-2019 - 12:11

Medicijnen beter vergoeden

  • Declaraties snel afgehandeld
  • Te duur. Betaal 301 euro en dan moet je nog veel zelf betalen
2
  • Afsluitproces: 1
  • Declaraties: 5
  • Klantenservice: 3
  • Online dienstverlening: 1
  • Prijs/kwaliteit: 1
H.F.Snijder 24-7-2015 - 00:32

Mijn vrouw heeft sinds juni geen werkgever meer en nu moet ze maandelijks € 201,00 betalen.Omdat ze niet meer collectief verzekerd is.Voor deze tijd betaalde ze plusminus € 180,00.Maar nou kan ze volgens zilveren kruis Achmea niet bij mij op de polis omdat m,n vrouw haar polis tot eind december geldig is.Terwijl mijn vrouw nu voor 100% is afgekeurd.En nu maandelijks veel minder te besteden heeft. Ze kan het eigenlijk maandelijks niet meer betalen.
Daarom wou ik haar bij mij op de polis hebben,omdat ik wel collectief verzekerd ben.En dit houd Zilveren Kruis nou tegen.Van ik bekijk het zo mijn vrouw vind ik gewoon een melkkoe voor zilveren kruis Achmea.
Henk Snijder
,T Zandt

  • Ik heb op dit moment geen goed woord over voor Zilveren Kruis Achmea,dat zij zo moeilijk doen.Ik raad de mensen deze verzekering vast niet aan.
  • Laten ze mijn vrouw toch gewoon tussentijds bij mij op de polis bijschrijven dan heb ik mijn bedenkingen over Z K A.

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie