Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Overstappen van zorgverzekering?!

Overstappen van zorgverzekering?!

door Marion Veldhuizen Leestijd: 3 minuten

Ik ben nog nooit overgestapt van zorgverzekeraar. Waarom eigenlijk niet? Nou ik vond het stiekem een beetje eng, omdat het wel met je zorg te maken heeft en het belangrijk is dat je goed verzekerd bent voor bepaalde dingen.

Via Gaslicht.com kwam ik bij Poliswijzer.nl

Ik was toch wel een beetje nieuwsgierig naar de verschillende verzekeringen die er waren. Ik ben daarom toch eens gaan vergelijken op Poliswijzer.nl. Ik vulde mijn leeftijd en postcode in en toen kwamen daar een aantal zorgverzekeraars uit. Het viel me op dat ook  mijn huidige verzekeraar ‘Univé’ daar bij stond met een veel lager maandbedrag. Dat riep wel vraagtekens bij mij op en ben dus verder gaan kijken.

Al jaren bij Univé

Ik ben al jaren verzekerd bij Univé voor mijn zorg, maar ook voor mijn autoverzekering en woonverzekering. Ik vond het wel lekker makkelijk zo. Maar als ik dan zie dat het eigenlijk wel een aantal tientjes minder kan per maand, waarom doe ik er dan niets aan? Voor dat geld kan ik heel veel andere leuke en nuttige dingen doen.

Wat ik belangrijk vind in mijn zorgpakket

Nu ben ik gelukkig een gezond mens met weinig problemen (even aftikken), waardoor een uitgebreid pakket niet heel noodzakelijk is. Toch vind ik het wel belangrijk dat ik goed verzekerd ben. Want wat als ik straks wel wat bijzonders heb, dan wil ik wel geholpen worden in een ziekenhuis waar ik een goed gevoel bij heb. Dat was voor mij dus ook een punt waar ik op lette bij zorgverzekeraars vergelijken. Daarnaast is het goed om te kijken naar welke zorg jij nodig hebt. Heb je vaak last van je gebit, heb je een bril of is er bekend dat er binnenkort een gezinsuitbreiding is? Ook deze dingen kun je aangeven in de vergelijker.

Verlengen of toch overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar?

Eigenlijk ben ik wel tevreden over Univé en hoef ik niet perse naar een nieuwe verzekeraar. Wat ik wel graag wil is (net als vele andere denk ik) niet te veel hoeven te betalen, dan wat  ik eigenlijk nodig heb. Daarom heb ik er toch voor gekozen om te blijven bij Univé. Wel heb ik me via Poliswijzer.nl aangemeld voor een aantrekkelijker pakket van Univé. Ik betaal nu gewoon circa 30 euro minder per maand. Over een jaar gezien is dat helemaal veel geld. En dat alleen door even een ander pakket te kiezen bij dezelfde aanbieder.

Aanrader voor iedereen!

Zoals je hierboven kunt lezen kun je gerust even de moeite nemen om ieder jaar naar je zorgpakket te kijken. Het komt vaak voor dat je  verzekerd bent voor iets wat je eigenlijk niet of niet meer nodig hebt waardoor je ook nog eens meer betaalt. Zonde van je geld toch? Ik ga rond december weer vergelijken, jij na het lezen van mijn blog ook? Succes in ieder geval en mocht je hulp nodig hebben, bel gerust even naar de servicedesk van Poliswijzer.nl via 050-2111456. Zij helpen je graag verder.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 18 december 2019

Marion Veldhuizen
Marion Veldhuizen Coördinator Site Information
Ik ben Marion, sinds eind 2013 werkzaam voor Gaslicht.com. Momenteel ben ik als Coördinator Site Information verantwoordelijk voor alle contractinformatie op de website. Ik zorg er dagelijks met mijn team voor dat de acties op de website up-to-date zijn. . Onze taak is om ervoor te zorgen dat energiecontracten duidelijk en overzichtelijk op onze website staan. Het is leuk om te zien dat consumenten door onze website kunnen zien hoeveel ze wel niet kunnen besparen door over te stappen. Overstapper blij, ik blij!
Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie