Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Zorgverzekering vergelijken: appeltje-eitje!

Zorgverzekering vergelijken: appeltje-eitje!

Leestijd: 4 minuten

Ook als je tevreden bent met de huidige verzekering moet je er aandacht aan besteden. Het is namelijk nog maar de vraag of jouw huidige zorgverzekering de juiste dekking biedt. Wil je wel overstappen, maar durf je niet? Een paar onterechte bezwaren willen wij graag ophelderen in deze blog. Zorgverzekering vergelijken en overstappen via Poliswijzer.nl is namelijk een appeltje-eitje!

Zorgverzekering vergelijken: appeltje-eitje!

 1 - 'De Budgetpolis: goedkoop is duurkoop'

Door de media is de budgetpolis in een kwaad daglicht gezet. Het is een volwaardige zorgverzekering, maar je moet opletten waar je heen gaat voor medische zorg. Deze verzekering is goedkoop doordat de verzekeraar met een aantal zorgverleners zeer scherpe afspraken heeft gemaakt. Alleen als je naar deze zorgverleners gaat, draagt de verzekeraar de kosten. Er is niets aan de hand als de verzekeraar de zorgverleners waar jij altijd heen gaat gecontracteerd heeft. Maar hoe kom je daar achter? Simpel, in onze zorgvergelijker geven wij aan met welke zorgverleners in jouw omgeving er afspraken gemaakt zijn. Door bij de betreffende verzekeraar te klikken op “Gecontracteerde ziekenhuizen”, krijg je een overzicht van gecontracteerde ziekenhuizen in jouw omgeving.

budgetpolis
Bij spoedeisende hulp geldt de keuzebeperking in de budgetverzekering niet. In geval van nood kun je altijd naar elk ziekenhuis. Ook als de verzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener. Voor een planbare operatie aan je knie moet je naar een gecontracteerd ziekenhuis. Bij spoed kun je naar ieder willekeurig ziekenhuis.

2 -'Overstappen kost veel tijd en moeite'

Het lijkt erg bewerkelijk om je huidige zorgverzekering te vergelijken met de mogelijkheden bij andere verzekeraars. Toch is het vergelijken kinderlijk eenvoudig door gebruik te maken van Poliswijzer.nl om alle zorgverzekeraars te vergelijken. Je vult je leeftijd en je postcode in om de vergelijking op te starten. Vervolgens kun je de resultaten beïnvloeden door voorkeuren in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je aanvullend een tandartsverzekering wenst, of je geeft aan dat fysiotherapie voor jou belangrijk is. De resultaten worden gelijk afgestemd op de filters die jij op onze website instelt. Alleen de verzekeraars die aan al jouw wensen voldoen blijven over. Appeltje-eitje toch?

Zorgverzekering vergelijken: appeltje-eitje!

3 - 'Wat als de opzegging niet doorkomt?'

Je hoeft niet bang te zijn om tussen wal en schip terecht te komen. Het proces van het oversluiten hebben de zorgverzekeraars goed onder de knie. Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering krijg je op korte termijn een bevestiging van de nieuwe verzekering. De nieuwe verzekeraar zorgt direct voor de opzegging bij je huidige verzekeraar. Dat is geen kwestie van over en weer brieven sturen. Dat is vinkje aan bij de 'nieuwe' en vinkje uit bij de 'oude' verzekeraar. Alle verzekeraars hebben hiervoor hetzelfde systeem.

4 - 'Andere verzekeraars hanteren mogelijk beperktere dekkingen'

Zorgverzekeringen zijn onder te verdelen in de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De dekking in de basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars gelijk. Er zitten wel verschillen in de dekkingen van de aanvullende verzekeringen. In onze slimme vergelijkingstool kun je aangeven wat je aanvullende wensen zijn en de verzekeringen die daaraan voldoen worden getoond. Dus het kan zijn dat je huidige verzekering niet naar voren komt omdat deze niet de dekking biedt die je wilt. Bedenk wel of je écht een aanvullende verzekering nodig hebt. Het kan best zijn dat je daarmee duurder uit bent dan een behandeling zelf betalen!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 18 december 2019
Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie