Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

70 nieuwe aanmeldingen per dag voor Zorgeloos Care

door Tony Duchenne 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Eind vorig jaar maakte initiatiefnemer Jos de Blok – oprichter van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland – bekend plannen te hebben voor het oprichten van een nieuwe alternatieve zorgverzekeraar: ‘Zorgeloos’. Het doel van de nieuwe zorgverzekeraar is simpel. De macht doorbreken van de grote zorgverzekeraars. Wat is de tussenbalans?

Zorgeloos: alternatieve zorgverzekeraar

Zorgeloos CareZorgeloos wil transparanter, menselijker en goedkoper worden dan de grote zorgverzekeraars. Dat is het idee achter het initiatief van Jos de Blok en de hoogleraren Matthieu Weggeman (innovatiemanagement) en Jan Rotmans (transitiekunde). Een alternatieve zorgverzekering waarin de mens voorop staat.

Hoge eisen

Niet iedereen in Nederland kan zo maar een zorgverzekeraar oprichten. Daarvoor moet aan behoorlijk wat eisen worden voldaan. Het werd Anno 12, de laatste zorgverzekeraar die probeerde in te stromen, uiteindelijk teveel om aan deze eisen te voldoen in 2015. Het is dan ook interessant om te volgen hoe het deze nieuwe zorgverzekeraar vergaat. Duidelijk is wel dat Zorgeloos gaat samenwerken met de Schiedamse zorgverzekeraar DSW, met als topman Chris Oomen, om aan alle eisen te kunnen voldoen voor het krijgen van een vergunning.

De tussenbalans

Tijd voor het opmaken van een tussenbalans. De bedoeling is dat de zorgverzekering Zorgeloos Care per 2017 beschikbaar zal zijn. Om dit voor elkaar te krijgen wil Zorgeloos in 2016 minimaal tien duizend mensen aan zich binden. Ruim een half jaar sinds de bekendmaking staat de teller al op bijna veertien duizend.

70 nieuwe leden per dag 

Gemiddeld sluiten zo’n 70 mensen per dag zich dus aan bij de Zorgeloos beweging. Nog voor de zomer wil de beweging vijftien duizend steunbetuigingen ontvangen om uiteindelijk aan het eind van het jaar op vijftig duizend uit te komen. Daarmee mag je gerust spreken van een behoorlijk succes als potentiële nieuwkomer. 

Update 23-10-2017 - De nieuwe zorgverzekering Zorgeloos van Jos de Blok komt er niet. Ze gaan zich nu richten op het inkopen van zorg. Hoe ze dit gaan inkleden, moet de toekomst uitwijzen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 oktober 2019

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Reacties (2)

Geplaatst door: Lammert Grashuis ()

Ik hoop echt dat dit gaat lukken hoor, en heb me ook gelijk aangemeld. De premies rijzen nu echt de pan uit hoor.

Geplaatst door: Marie-Anne Knaven ()

ik meld mij aan als toekomstig verzekerde - prachtig plan waar ik al eerder over las.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie