Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Aanvullende zorgverzekering minder in trek

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Vergeleken met de vorige overstapperiode kiezen minder mensen voor een aanvullende zorgverzekering. Dat blijkt uit gegevens van Poliswijzer. Vorig jaar koos ruim 74% nog voor een aanvullend pakket bovenop de basisverzekering. Dit jaar kiezen hier nog maar 70% voor.

zorgverzekering-overstappen.jpg


Nog steeds kiezen veel mensen voor een aanvullend pakket, maar Nederlanders worden kritischer.

 
Zoals gebruikelijk en verwacht zijn vooral de tandarts en de fysiotherapeut populair voor de aanvullende zorgverzekering. Aan de andere kant zijn dit ook de onderdelen waar je veel geld op kunt besparen. Heb je 24 behandelingen fysiotherapie verzekerd, maar gebruik je ze niet? Waarom dan niet kiezen voor een pakket zonder fysiotherapie of waarin minder behandelingen vergoed worden?

Verzekerden kiezen vaker voor de basisverzekering

Volgens de Zorgmonitor (gemaakt door de Overheid) koos eind vorig jaar 74,3% van de individueel verzekerden voor een basisverzekering plus een aanvullende zorgverzekering. Van de collectief verzekerden was dit percentage zelfs 83,6%. Een aanvullend pakket is vaak verplicht in zo’n collectiviteit. 

De belangrijkste zorg zit in de basisverzekering

Mensen die veel zorg nodig hebben denken veroordeeld te zijn tot een dure aanvullende zorgverzekering, maar dat is nog maar de vraag. Bijvoorbeeld ziekenhuisbehandelingen, de huisarts en medicijnen zijn verzekerd in de basisverzekering. Een aanvullende zorgverzekering kan een verstandige keuze zijn voor het verzekeren van zorgkosten zoals fysiotherapie, tandartskosten en een eventuele eigen bijdrage voor medicijnen. Maar blijf wel kritisch.
 
Conclusie - Kies alleen voor een aanvullende zorgverzekering als je deze ook echt nodig hebt. Vergelijk dus!

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie