Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Alle zorgpremies 2017 nu te vergelijken

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Update: Kijk hier voor de veranderingen van de zorgverzekering in 2018.

Sommige verzekeraars hebben tot het allerlaatste moment gewacht met de premie voor de zorgverzekering 2017, maar ze zijn binnen! Het vergelijken kan beginnen.

Gemiddeld gaan Nederlanders volgend jaar bijna 100 euro meer betalen. De zorgverzekering wordt dus duurder als je niets doet. Met een simpele vergelijking vind je snel een nieuwe zorgverzekering die bij je past én waar je het voordeligst uit bent. 

Eigen risico blijft gelijk, premie stijgt fors

Op Prinsjesdag kwam de politiek met twee positieve berichten over de zorgverzekering voor volgend jaar. De eerste was: “Het eigen risico gaat niet omhoog en blijft € 385”. Dat is uitgekomen, maar de tweede “belofte” niet. De premie zou gemiddeld € 3,50 per maand stijgen. Dat is echter bijna drie keer zoveel geworden. De politiek zat er dus flink naast.

Overzicht zorgpremies 2017

In ons Poliswijzer overzicht van alle zorgpremies voor 2017 hebben we een vergelijking gemaakt tussen de premie van 2016 en 2017. Hierin zie hoeveel de premie gestegen is in euro's en percentages.

Waarom zo'n forse prijsverhoging?

De voorspelde € 3,50 van Minister Schippers van Volksgezondheid was veel te rooskleurig. Onterecht is het ministerie er vanuit gegaan dat de verzekeraars weer een groot deel van de financiële reserves zouden gebruiken om de premie voor 2017 te drukken. Verzekeraars geven aan dat ze deze ruimte niet meer hebben. Zij worden namelijk vanuit de toezichthouder verplicht om flinke reserves aan te houden, en dat doen ze. Dat heeft gezorgd voor een hogere stijging van de zorgpremie voor iedereen.

Hoeveel verhoogt mijn zorgverzekeraar?

De komende weken stuurt jouw verzekeraar de zorgpolis voor 2017 toe. De premie die erop staat zal je tegenvallen. Het feit dat je al een nieuwe zorgpolis hebt, wil niet zeggen dat je weer voor een jaar vast zit aan je huidige verzekeraar. Integendeel, nu alle premies voor 2017 bekend zijn, kun je eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Je bespaart makkelijk een paar honderd euro.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 29 september 2017

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie