Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Alternatieve geneeswijzen kun je meeverzekeren in de zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen kun je meeverzekeren in de zorgverzekering. Je krijgt geen dekking vanuit de basisverzekering. Je hebt hiervoor echt een aanvullende verzekering nodig. Welke verzekering past het beste bij jouw wensen en hoe kun je zorgverzekeringen met dekking voor alternatieve geneeswijzen vergelijken?

De term alternatieve geneeswijzen is een verzamelnaam voor behandelingen buiten de reguliere geneeskunde om. Het wordt wel ingezet als aanvulling op de medische behandeling. Maak je gebruik of wil je gebruik maken van alternatieve geneeswijzen? Zorg er dan voor dat je een zorgverzekering kiest waarin dekking wordt geboden voor deze behandelvormen.

Wat wordt gezien als alternatieve geneeswijzen?filter-poliswijzer-alternatieve-geneeswijzen.PNG

De behandelvormen die onder deze noemer vallen zijn zeer uiteenlopend. Je kunt bijvoorbeeld denken aan acupunctuur, haptotherapie en Ayurveda. Bij het vergelijken op Poliswijzer.nl kun je de zorgverzekeringen nauwkeurig vergelijken door gebruik te maken van onze zogenaamde ‘filters’. Je kunt in de vergelijker via de filters aan de linkerzijde aangeven hoeveel euro je aan alternatieve geneeswijzen op jaarbasis nodig hebt. Heb je voldoende aan € 250, of ga je eerder voor € 500 of € 1000?

Wat moet de verzekeraar jaarlijks uitkeren?

Je kiest bijvoorbeeld voor een dekking van 100% tot maximaal € 500 voor alternatieve geneeswijzen. Je kunt er ook voor kiezen om de kosten deels zelf te dragen. Dit beloont de verzekeraar met een lagere premie. Door het spelen met de filters kom je tot het beste resultaat tegen de laagste premie.

Let ook op de maximale vergoedingen per behandeling

Verzekeraars bepalen zelf hoe ze dekking bieden en welke bedragen ze maximaal uitkeren voor alternatieve geneeswijzen. In de maximale vergoeding per behandeling zitten grote verschillen. Sommige verzekeraars keren maximaal € 45 per dag uit. Andere verzekeraars zijn bereid om tot € 85 per consult uit te keren. Ook de premieverschillen tussen de verzekeraars is groot, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Door het vergelijken van zorgverzekeringen zoek je eenvoudig naar de juiste dekking voor alternatieve geneeswijzen tegen de laagste premie.

Of kun je de kosten voor alternatieve geneeswijzen beter zelf betalen?

Maak je jaarlijks weinig kosten? Dan kun je overwegen om alternatieve geneeswijzen niet te verzekeren. Het nadeel van het verzekeren is dat de dekking alternatieve geneeswijzen vaak een onderdeel uitmaakt van een pakket met een ruime dekking. Je krijgt bijvoorbeeld ook 16 behandelingen bij een fysiotherapeut vergoed of de aanvullende verzekering biedt een ruime vergoeding voor brillen en contactlenzen. Ook als je deze dekkingen niet nodig hebt, betaal je er wel voor. Door het vergelijken kun je de kosten en de baten eenvoudig tegen elkaar afzetten. Het blijft natuurlijk altijd een inschatting. Je kunt het ene jaar meer kosten maken dan een ander jaar.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie