Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Alternatieve geneeswijzen meeverzekeren in de zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Heb je vertrouwen in de kracht van alternatieve geneeswijzen? De kosten die je in 2020 maakt kun je meeverzekeren in de zorgverzekering. Sommige verzekeraars bieden goede pakketten, anderen kun je beter mijden op het vlak van alternatieve geneeswijzen. Wij bieden inzicht.

alternatievegeneeswijzen.png

Vóór 1 januari moet je inschatten welke kosten je verwacht in 2020. Voor het verzekeren van alternatieve geneeswijzen is het goed verzekeren van groot belang. Vanuit de basisverzekering hoef je geen vergoeding te verwachten, je hebt dus echt een aanvullende zorgverzekering nodig.

Wat zijn alternatieve geneeswijzen?

Dit zijn behandelingen en onderzoeksmethoden die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Een bekend voorbeeld zijn homeopathische behandelingen. Sommige mensen hebben baat bij alternatieve geneeswijzen, anderen vinden het zweverig en gaan er dus ook nooit gebruik van maken. In de basisverzekering zijn alternatieve geneeswijzen niet meeverzekerd.

Wat kost een zorgverzekering met dekking voor alternatieve geneeswijzen?

Dekking voor alternatieve geneeswijzen maakt de zorgverzekering duur, maar betaal vooral niet teveel. Wij hebben voor je uitgezocht waar je goed terecht kunt voor het verzekeren van alternatieve geneeswijzen. Wij hebben zorgverzekeringen geselecteerd die in 2020 minimaal € 500 vergoeden. De top 5 van goedkoopste zorgverzekeringen tref je hieronder aan.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen + dekking alternatieve geneeswijzen

ohra 100px.gif Extra Aanvullend € 45 per dag met max. van € 500 € 139,48
national-academic.png Ruime Keuze + Aanvullend 2 € 50per dag  met max. van € 500 € 152,25
nationale-nederlanden.png Zorgverzekering Restitutie + Compleet € 45 per dag met max. van € 500 € 154,13
iza.jpg IZA Ruime Keuze + Extra Zorg 3 € 45 per dag met max. van € 650 € 162,45
amersfoortse.jpg Basisverzekering Natura + Uitgebreid € 45 per dag met max. van € 500 € 166,75

Dit zijn zorgverzekeringen waarvoor de verzekeraar jou altijd accepteert.

Let op de maximale vergoeding per dag

Verzekeraars kunnen een ruime vergoeding per jaar verstrekken, maar de maximale vergoeding per dag is iets om rekening mee te houden. Als een consult € 80 per keer kost, betaal je vaak nog steeds € 35 of € 40 zelf. Door het maximale bedrag per jaar kan het een ruime vergoeding zijn, maar in de praktijk kan het tegenvallen.

Heb je nog vragen over het verzekeren van alternatieve geneeswijzen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 050-2111456. Wij kunnen jou een advies op maat geven.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie