Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Avéro stopt met de zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De verzekeraar Avéro stopt vanaf 2020 met de zorgverzekering. De grote zus Zilveren Kruis neemt de 148.000 verzekerden over. Uiteraard kies je zelf of je meeverhuist naar Zilveren Kruis of dat je kiest voor een andere zorgverzekeraar. Waarom deze keuze van Achmea?

zorg-ziekenhuis.png

Avéro legt de focus op het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen via werkgevers. Het afsluiten en beheren van deze zorgverzekeringen loopt hoofdzakelijk via onafhankelijke tussenpersonen. Door de overdracht naar Zilveren Kruis verdwijnen de tussenpersonen als schakel tussen de verzekerde en de verzekeraar.

Wat is de reden van de samenvoeging?

Volgens Jan-Willem Evers (commercieel directeur van Zilveren Kruis) is de reden voor de samenvoeging van de twee verzekeringen dat de collectieve zorgverzekeringen van Avéro en Zilveren Kruis de laatste jaren inhoudelijk steeds meer op elkaar zijn gaan lijken. Volgens hem is het samenvoegen daarom een logische stap. 

Collectieve zorgverzekering op z’n retour

Wat misschien ook een rol speelt is dat het collectief verzekeren van de zorg op z’n retour is. In 2020 daalt de korting op de collectieve zorgverzekering van 10 naar 5%. Voor de politiek is de collectieve zorgverzekering een doorn in het oog. Op de dure zorgverzekeringen wordt namelijk een korting gegeven, maar verzekerden betalen nog steeds teveel.

Verzekerd bij Avéro: wat moet je doen?

Als de zorgpremie voor 2020 bekend is, krijgen de klanten een aanbod voor een polis bij Zilveren Kruis. Maar ze hoeven hier niet mee akkoord te gaan. Na ontvangst van de Zilveren Kruis polis kun je op Poliswijzer.nl de zorgverzekering uitkiezen die het beste bij je past. Wij zetten de beste zorgverzekeringen op een rijtje waarbij de goedkoopste zorgverzekering bovenaan staat.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 12 september 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie