Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Betaalbaar alternatief voor gemeentepolis 2020

door Lesley Anker

De collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen wordt in 2020 veel duurder. Na Zilveren Kruis en Menzis is CZ de derde grote verzekeraar die ingrijpt op de gemeentepolis. Volgens CZ zijn de verzekeringen verliesgevend. Minima die bij CZ verzekerd blijven, betalen hierdoor volgend jaar fors meer. Steeds meer gemeenten schakelen daarom Poliswijzer.nl in als alternatief. 

choice-met-alt-tekst.jpg

Geen one size fits all 

De afgelopen jaren werd duidelijk dat de collectieve zorgverzekering niet houdbaar is. De gemeente Emmen was de eerste gemeente die op zoek ging naar een betaalbaar alternatief en kwam bij Poliswijzer.nl uit. Het idee: geen dure one size fits all polis meer, maar een Zorgverzekering op Maat. Alleen de vergoedingen waar je echt iets aan hebt, neem je mee in de aanvullende zorgverzekering. Zodoende ben je niet oververzekerd.

Overstappen zonder drempels

Met de Zorgverzekering op Maat heb je de garantie dat je altijd wordt geaccepteerd door de zorgverzekeraar met een vrije keuze voor dokter of ziekenhuis. Alleen de verzekeringen die voldoen aan jouw zorgwensen blijven over en er worden geen pakketten aangeboden met een verhoogd eigen risico. 

500 euro per jaar overhouden

Uit de evaluatie van de gemeente Emmen blijkt dat ons alternatief een flinke besparing op leverde voor zowel de gemeente als haar inwoners. Overstappers in de gemeente Emmen bespaarden gemiddeld 500 euro per jaar door kritisch te kijken naar de inhoud van de aanvullende zorgverzekering.

Meer gemeenten kiezen Zorgverzekering op Maat

Naar aanleiding van het succes in de gemeente Emmen gaan meerdere gemeenten in 2020 ons alternatief voor de gemeentepolis inzetten. Meer informatie over Zorgverzekering op Maat lees je hier.

Deel dit artikel op:

Lesley Anker

Online Productspecialist Verzekeringen
Lesley Anker
Ik ben Lesley, sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorgverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Dat onze websitebezoeker verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kan vergelijken vind ik het allerbelangrijkst. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie