Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Is het voordeliger om je bril door je zorgverzekeraar te laten vergoeden of niet?

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlanders een bril draagt en meestal wordt deze gewoon uit eigen zak betaald. Wij van Poliswijzer.nl vroegen ons af waarom dit zo werkt en of er andere methodes zijn om hoge kosten te voorkomen.

Vergoeding basisverzekering

De basisverzekering dekt in principe geen aanschaf van brillen. Dit komt doordat een bril in de meeste gevallen niet wordt aangeschaft wegens een medisch noodgeval. Speciale lenzen of bijzondere hulpmiddelen kunnen wel in aanmerking komen voor een vergoeding. Voor vergoedingen van ‘normale’ brillen kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Vergoeding aanvullende verzekering

Wanneer we kijken naar de aanvullende verzekering zien we dat er onder de verzekeraars een grote verdeeldheid heerst over het vergoeden van brillen en lenzen. Wat opvalt is dat de hoogte van de premie afhankelijk is van de hoeveelheid aanvullende zorg die je kiest. Wanneer je bijvoorbeeld een basisverzekering afsluit met alleen brillenvergoeding, is dit duurder dan dat je er naast je brillenvergoeding ook nog fysiotherapie en een tandartsverzekering bijneemt.

Moet ik mijn bril aanvullend verzekeren of niet?

Heb je een bril of lenzen, maar zijn er geen andere zaken waarvoor je een aanvullende dekking nodig hebt? Verzeker je bril dan niet!

Hoezo dan?

De aanvullende verzekeringen voor een bril en/of lenzen zijn doorgaans gebundeld met andere dekkingen en vergoedingen zoals fysiotherapie of buitenlanddekking. Voor elk van de vergoedingen betaal je premie. Dus wanneer je alleen een aanvullende verzekering wilt voor de bril betaal je tevens veel premie voor dekkingen die je niet gaat gebruiken. Doorgaans zorgt dit ervoor dat het goedkoper is om de bril zelf te betalen dan een vergoeding ervoor te ontvangen via een verzekeraar. Via webshops vind je een gevarieerd aanbod voor een leuke prijs.

Ben je er nog niet helemaal uit of je een aanvullende verzekering nodig hebt? Lees meer op: Heeft een aanvullende zorgverzekering zin?

Het beste pakket kiezen

We kunnen ons voorstellen dat het voor jou onmogelijk wordt om de bomen door het bos te blijven zien als een vergoeding afhankelijk is van andere pakketten. Daarom kun je in onze vergelijker aanvinken wat jij nodig hebt en op basis daarvan kiezen of het voordeliger is om een bril met of zonder aanvullende verzekering aan te schaffen

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 15 november 2019

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie