Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Checklist: In 10 minuten overstappen via Poliswijzer.nl

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Benieuwd waar jij beter of voordeliger uit bent? Een zorgverzekering afsluiten via Poliswijzer.nl is supersimpel. Met deze checklist lukt het je in 10 minuten. Kom je er toch niet helemaal uit? Onze gediplomeerde zorgexperts staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact op via telefoon, Whatsapp of e-mail.

overstappen-polijswijzer-checklist-groot.jpg

Voorbereiding

Noteer je zorgwensen. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of kosten voor de tandarts. 

Stap #1 - In onze vergelijker vul je jouw persoonlijke gegevens in. Met de filters aan de linkerkant van het scherm kun je jouw zorgkeuzes aangeven. In de resultaten zie je dan alleen de verzekeringen overblijven die aan al jouw wensen voldoen. Alle verzekeraars doen mee in onze vergelijker, kun je een verzekeraar niet vinden dan komt dat omdat deze niet voldoet aan de keuze die jij hebt gemaakt.
Tip! Kies voor 'Vergelijken met huidige verzekering' bij 'Jouw gegevens' om snel te zien of je goedkoper uit kunt zijn met dezelfde dekking! 

Stap #2 - Kies eventueel voor een vrijwillig eigen risico. Hierdoor krijg je korting op je maandpremie die kan oplopen tot meer dan € 20 per maand. Daarnaast krijg je korting wanneer je de betalingstermijn aanpast van maand naar kwartaal, half jaar of jaar.
Tip! Kies je voor een hoger eigen risico, houd dan geld achter de hand voor het geval dat.

Stap #3 - Vul je vrije ziekenhuiskeuze in. En eventueel jouw overige zorgverleners. Let op: Voor spoedeisende hulp heb je altijd 100% vrije ziekenhuiskeuze.
Tip! Door de vrije ziekenhuisfilter op 100% te zetten weet je zeker dat alle ziekenhuizen in Nederland zijn gedekt. 

Stap #4 - Vul je wensen in voor de aanvullende verzekering zoals voor de fysiotherapeut of tandarts. Kijk of het pakket meer vergoedt dan de premie die je ervoor betaalt. Anders kun je je beter niet aanvullend verzekeren.
Tip! Zet de verschillende filters van bijvoorbeeld tandarts eens op een lagere vergoeding en vergelijk of dat beter uit kan ten opzichte van de premie.

Stap #5 - Heb je een zorgverzekering gevonden die bij je past? Gefeliciteerd, dan kun je de verzekering direct afsluiten. De nieuwe zorgverzekeraar stuurt jou binnen ongeveer 2 weken je nieuwe polisblad en zorgpas. 
Tip! Je hebt altijd 14 dagen na het ontvangen van de polis bedenktijd, waarin je zonder opgaaf van reden de verzekering kunt annuleren. 

Geactualiseerd: 29-12-2019

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: zondag 29 december 2019

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie