Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

De beugel als struikelblok in de zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Heeft je kind een beugel nodig in 2018? Welke verzekeraars bieden de beste dekking tegen deze kosten? Vergelijk jouw zorgverzekering nog vóór 1 januari om te bepalen wat je verzekeraar vergoedt voor de beugel. Hetzelfde geldt overigens als je zelf een beugel nodig hebt. De praktijk leert dat de beugel een onderschatte dekking is in de zorgverzekering.

Een beugel kost over meerdere jaren gerekend wel € 2000 tot € 2500. Dit zijn dus geen kosten die je zelf wilt dragen, maar dat is wel jouw lot als het niet verzekerd is. Bij de kosten van een beugel sta je pas stil zodra je ze maakt. In 2018 nog proberen om orthodontie mee te verzekeren kun je wel vergeten. Daar gaan verzekeraars niet aan meewerken.

Wat kost het meeverzekeren van de beugel?

De kracht van het vergelijken van zorgverzekeringen is het vinden van de beste zorgverzekering tegen de laagste premie. Daar zijn we bij Poliswijzer.nl in gespecialiseerd. Zorgverzekeringen worden vooral duur door het verzekeren van zorg waar je geen gebruik van gaat maken. De vergoeding voor een beugel zit vaak verstopt in dure aanvullende zorgverzekeringen, maar niet bij alle verzekeraars is dat het geval. De goedkoopste zorgverzekeringen met een dekking voor orthodontie zijn:

Zorgverzekering

Vergoeding orthodontie

Acceptatie

Premie per maand

unive.gif

100% tot max. € 1.500

Direct

€ 124,70

unitedconsumers-vgz.gif

100% tot max. € 1.500

Direct

€ 124,87

aevitae-vgz 100px.gif

100% tot max. € 1.500

Direct

€ 136,49

VGZ.gif

100% tot max. € 1.500

Direct

€ 136,49

interpolis-zorgactief 100px.gif

100% tot max. € 1.500

Direct

€ 140,07

Ga naar onze zorg vergelijker voor de meest geschikte zorgverzekering met dekking voor de beugel. De premie kan hoger uitvallen door aanvullende wensen zoals fysiotherapie, tandartskosten en brillen en contactlenzen.

Voorkom hoge kosten voor de beugel

Voor een paar tientjes per maand kun je een bedrag van € 1500 voor de beugel meeverzekeren. Erg jammer als je nu al zeker weet dat je zoon of dochter volgend jaar een beugel krijgt, terwijl de zorgverzekering geen dekking biedt. Dus neem nu de moeite om te vergelijken en stap over naar de zorgverzekering met de best passende dekking tegen de laagste premie.

Vergelijk ook eind 2018 weer

Jaarlijks kun je de zorgverzekering op jouw wensen afstemmen. Voor de vergoeding voor de beugel is dit erg belangrijk. Om twee redenen is het vergelijken ook volgend jaar weer belangrijk:

  1. In het eerste jaar worden de hoogste kosten voor de beugel gemaakt. In het tweede jaar vallen de kosten vaak lager uit. Eind volgend jaar kun je de zorgverzekering weer afstemmen op de kosten die je in 2019 verwacht.
  2. Vaak verstrekken verzekeraars een eenmalige vergoeding tot bijvoorbeeld € 1500. Zodra de verzekeraar dit bedrag heeft uitgekeerd, betaal je het meerdere zelf. Door over te stappen krijg je weer een nieuw budget voor de beugel.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie