Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De zorgverzekeraar CZdirect gaat Just heten

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

just.png

CZdirect is het online zusje van een van de grootste Nederlandse verzekeraars. Je raadt het waarschijnlijk al, deze verzekeraar hoort bij CZ. Per 1 januari gaat de verzekeraar ‘Just’ heten. Volgens eigen zeggen gaat de nieuwe verzekeraar het anders doen. Ze dekken alleen echte risico’s, dus geen brillen en reisvaccinaties. Wat mag je ervan verwachten?

Bij de introductie van een nieuwe zorgverzekering proberen verzekeraars altijd aandacht te vestigen op wat het unieke is aan de nieuwe polis. Meestal is het niet veel anders dan wat al beschikbaar is. In de basisverzekering sleutelen met de dekking is niet toegestaan. Daar kan het verschil dus niet gemaakt worden. Dus moet het gebeuren met de aanvullende verzekeringen. Dat heeft CZ goed gedaan met de nieuwe zorgverzekering Just. 

Wat maakt de zorgverzekering van Just uniek?

De basisverzekering heeft de naam Just Basic gekregen. Als aanvulling op de basisverzekering kun je kiezen voor Just Live en Just Smile. Just Live geeft je recht op fysiotherapie en mondzorg na een ongeval. Je hebt recht op maximaal 16 behandelingen bij de fysiotherapeut. Heb je geen ongeval gehad? Ook in dat geval heb je recht op 4 behandelingen per jaar. Voor mondzorg kan de vergoeding oplopen tot € 10.000, maar de kosten moeten wel verband houden met een ongeval. 

Just Smile geeft dekking voor de tandartskosten. Het gaat maar om een beperkte dekking. De vergoeding bedraag 75% van de tandartskosten, met een maximum van € 250 per jaar. Ook in deze aanvullende verzekering zit een dekking bij ongeval van maximaal € 10.000.

Wat is een ongeval?

Een vergoeding ten gevolge van een ongeval kun je ruim interpreteren. Op de website van Just staat als voorwaarde: ‘Je ongeval was een plotselinge, onverwachte gebeurtenis’. Een botsing met een andere speler tijdens een voetbalwedstrijd is plotseling, maar is het ook onverwacht of is een blessure een onderdeel van het spel en kun je het redelijkerwijs verwachten? Deze vraag hebben wij voorgelegd aan Just. Zij geven aan dat blessures tijdens het sporten deels ook worden gezien als een ongeval. Een blessure door overmatig sporten is niet verzekerd, maar wel als de blessure veroorzaakt is door een val of een botsing. 

just-ongeval.png

De prijs maakt het verschil

Het idee is goed. Eigenlijk biedt Just de basisverzekering aan met aanvullend een soort ongevallendekking. De aanvullende tandartsverzekering dekt deels de kosten van de halfjaarlijkse controle en bijvoorbeeld nog het verwijderen van tandsteen. Het succes van de introductie zal afhangen van de hoogte van de premie. Met een scherpe premie kan het voor verzekerden die eigenlijk voldoende hebben aan de basisverzekering een goede keuze zijn. Bij een ongeval bestaat er toch nog recht op extra vergoedingen.

Wat zijn de gevolgen voor jouw zorgverzekering bij CZ?

Na half november krijg je een voorstel van Just. Eventueel kun je de aanvullende verzekeringen van CZdirect behouden in 2019. De veranderingen kunnen dus beperkt blijven.

Benieuwd naar de premie van Just en van de andere zorgverzekeraars voor 2019? Meld je aan voor onze Poliswekker. Zodra alle premies bekend zijn, praten wij jou bij.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie