Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

De zorgverzekering van Stad Holland wordt 8,75 euro duurder

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

stad-holland.jpegStad Holland komt als tweede verzekeraar met de premie voor de zorgverzekering 2019. Als dochter van DSW mag je dat ook verwachten. De premie van DSW is namelijk al weken bekend. Helaas is de verhoging van Stad Holland wel veel forser, namelijk € 105 per jaar (€ 8,75 per maand). Vorig jaar heeft Stad Holland nog een verlaging doorgevoerd, maar een verhoging was te verwachten. Ze volgen vaak de trend van DSW.

Met deze verhoging komt de verzekeraar toch aardig in de buurt van de door de politiek voorspelde verhoging van € 124 in 2019. Het ligt ook nog steeds in de lijn van onze voorspellingen.

De goedkoopste aanvullende dekkingen (Compact AV en Jongeren AV) blijven even duur in 2019. De uitgebreidere aanvullende dekkingen worden wel iets duurder. 

Gaat Stad Holland de strijd aan met andere verzekeraars met deze premie?

Er is nog maar weinig vergelijkingsmateriaal, maar het wordt geen top 5 notering op basis van de premie verwachten we. Maar in een vergelijking kun je ze natuurlijk wel tegen komen. Afhankelijk van de gewenste dekking voor 2019, kan Stad Holland gewoon als beste optie uit onze zorgvergelijker komen.

Poliswekker

Graag houden wij jou op de hoogte van de premies die de andere verzekeraars presenteren. Uiterlijk 12 november zijn alle premies bekend. Meld je aan voor de Poliswekker, en wij mailen jou de premies zodra ze bekend zijn. 

Premies basisverzekeringen Stad Holland 2019

Zorgverzekeraar Eigen risico Premie 2019 Premie 2018 Verschil in € Verschil in %

Stad Holland 
 

€ 385 € 119,25 € 110,50 + € 8,75 + 7,9%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 2 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie