Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Dit kost de OHRA zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

OHRA heeft op de laatste dag waarop de premie bekend moet worden vrijgegeven wat ze in 2020 aan premie rekenen voor de zorgverzekering. Ze voeren een verhoging door, maar de verhoging is te verwaarlozen. De premie gaat namelijk maar met € 0,20 per maand omhoog. 

Bij OHRA kun je fysiotherapie nu meenemen naar het nieuwe jaar

OHRA komt per 2020 met iets nieuws. Voor een extra premie van € 1,50 per maand kun je de vergoeding voor fysiotherapie meenemen naar het nieuwe verzekeringsjaar, naar het jaar 2021. Dus de in 2020 verzekerde behandelingen kun je meeverhuizen naar het nieuwe verzekeringsjaar. Voor deze optie moet je wel kiezen voor de aanvullende verzekering Sterk, Aanvullend of Extra aanvullend.

Voorbeeld: Je verzekerd 9 behandelingen bij de fysiotherapeut mee. In 2020 maak je geen gebruik van de fysiotherapeut. De 9 verzekerde behandelingen kun je meenemen naar 2021. Uitgaande van dezelfde dekking heb je in 2021 dus recht op 18 behandelingen fysiotherapie. Maar als je volgend jaar weer overstapt naar de zorgverzekering die dan weer het beste bij jou past, heb je niets aan deze optie.

Premies basisverzekeringen OHRA in 2020

Eigen risico Premie 2020 Premie 2019 Verschil in € Verschil in %
€ 385 € 116,50 € 116,30 + € 0,20 + 0,2 %
€ 885 € 99,83 € 99,63 + € 0,20 + 0,2%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie