Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Dit kost de Stad Holland zorgverzekering

door Juul Dijkhuis

stad-holland.jpeg

Stad Holland is de tweede verzekeraar die de premie voor 2020 bekend maakt. Helaas komen ze wel met een riante verhoging van de premie, namelijk met € 9,25 per maand. 

In september heeft de verzekeraar DSW de premie voor 2020 al bekend gemaakt. Ze kwamen met een maandelijkse verhoging van € 6. Eén week eerder was de politieke voorspelling een verhoging van € 3 per maand, maar de voorspelling lijkt veel te laag ingeschat.

De premie wordt € 128,50

De zorgverzekering van Stad Holland gaat in 2020 € 128,50 per maand kosten. De verhoging is dus drie keer zo groot als de politieke voorspelling. Laten we hopen dat dit niet de trend gaat worden bij de overige verzekeraars. De verzekeraars letten bij het bepalen van de premie namelijk wel op de concurrentie. Stad Holland is maar een kleine verzekeraar, maar dat zegt niet dat ze geen invloed hebben op de premiestelling van de concurrenten.

Premies basisverzekeringen Stad Holland 2020

Zorgverzekeraar Eigen risico Premie 2020 Premie 2019 Verschil in € Verschil in %

Stad Holland 
 

€ 385 € 128,50 € 119,25 + € 9,25 + 7,76%

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie