Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Dit kost de VGZ zorgverzekering in 2020

door Juul Dijkhuis Leestijd: 1 minuut

De verzekeraar VGZ brengt in het nieuwe jaar een lagere premie in rekening voor de basisverzekering. Het gaat om een verlaging van € 1 per maand voor de VGZ Ruime Keuze. De VGZ Eigen Keuze wordt € 0,75 duurder. Ook bij deze grote verzekeraar blijkt weer dat de door het kabinet voorspelde € 6 per maand maar een ruwe schatting is. De verzekeraars laten zich niet voorspellen. 

Waardoor kan VGZ een verlaging doorvoeren?

Naar eigen zeggen kunnen ze de premie verlagen door de zorg beter en effectiever te organiseren. Daarnaast hebben ze ook reserves aangesproken. Ze hadden dus nog een financiele buffer waar ze vrij over kunnen beschikken. Een goed gebaar om de overschotten terug te geven aan de verzekerden die de buffer ook opgebouwd hebben. In vergelijking met andere verzekeraars zijn ze nog wel relatief duur, maar wij helpen je graag met het vergelijken op Poliswijzer.nl

Premies basisverzekeringen VGZ 2020

Eigen risico Premie 2020 Premie 2019 Verschil in € Verschil in %

Ruime Keuze

€ 385 € 119,95 € 120,95 - € 1,00 - 0,83%

Eigen Keuze

€ 385 € 127,70 € 126,95 + € 0,75 + 0,59%

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie