Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Dit kost de zorgverzekering van de Friesland

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De Friesland heeft de premie voor de populairste basisverzekering (de Alles verzorgd Polis) gelijk gehouden. De premie voor de basisverzekering blijft dus ook in 2020 steken op € 125,45. Voor de goedkopere Zelf Bewust Polis heeft de verzekeraar het eerst nog spannend gehouden, maar uiteindelijk kondigden ze aan dat ook deze premie gelijk blijft. Net als vorig jaar hebben ze zo lang mogelijk gewacht om de concurrentie niet te veel informatie te geven. Onderling is er namelijk een strijd om het liefst in de top 3 van goedkoopste zorgverzekeringen terecht te komen. 

Vrije Keus Polis vervallen

De Vrije Keuze Polis kun je niet meer afsluiten en de verzekerden die deze polis hebben, moeten overstappen naar een andere basisverzekering. De Friesland zal de bestaande verzekerden overzetten naar een basisverzekering die ze nog wel aanbieden, maar het is natuurlijk een goed moment om verder te kijken dan alleen de bij deze verzekeraar zelf. Op Poliswijzer.nl zet je jouw eigen wensen centraal en kiest de zorgverzekering die daar het beste bij past. Er zijn verzekeraars die de premies sterk verlaagd hebben, dus vergelijk kritisch.

Premies basisverzekeringen De Friesland 2020

Eigen risico Premie 2020 Premie 2019 Verschil in € Verschil in %

Zelf Bewust

€ 385 €110,50 € 106,75 + € 3,75 + 3,5%

Alles Verzorgd

€ 385 € 125,45 € 125,45 + € 0,00 + 0,0%

Vrije Keus

€ 385 vervalt € 132,25

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie