Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Dit kost de zorgverzekering van de Friesland

door Juul Dijkhuis

De Friesland heeft de premie voor de populairste basisverzekering (de Alles verzorgd Polis) gelijk gehouden. De premie voor de basisverzekering blijft dus ook in 2020 steken op € 125,45. Voor de goedkopere Zelf Bewust Polis heeft de verzekeraar het eerst nog spannend gehouden, maar uiteindelijk kondigden ze aan dat ook deze premie gelijk blijft. Net als vorig jaar hebben ze zo lang mogelijk gewacht om de concurrentie niet te veel informatie te geven. Onderling is er namelijk een strijd om het liefst in de top 3 van goedkoopste zorgverzekeringen terecht te komen. 

Vrije Keus Polis vervallen

De Vrije Keuze Polis kun je niet meer afsluiten en de verzekerden die deze polis hebben, moeten overstappen naar een andere basisverzekering. De Friesland zal de bestaande verzekerden overzetten naar een basisverzekering die ze nog wel aanbieden, maar het is natuurlijk een goed moment om verder te kijken dan alleen de bij deze verzekeraar zelf. Op Poliswijzer.nl zet je jouw eigen wensen centraal en kiest de zorgverzekering die daar het beste bij past. Er zijn verzekeraars die de premies sterk verlaagd hebben, dus vergelijk kritisch.

Premies basisverzekeringen De Friesland 2020

Eigen risico Premie 2020 Premie 2019 Verschil in € Verschil in %

Zelf Bewust

€ 385 €110,50 € 106,75 + € 3,75 + 3,5%

Alles Verzorgd

€ 385 € 125,45 € 125,45 + € 0,00 + 0,0%

Vrije Keus

€ 385 vervalt € 132,25

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie