Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Eerste zorgpremie 2022 dit jaar veel later bekend

door Lesley Anker Leestijd: 2 minuten

DSW doet het dit jaar anders. De zorgverzekeraar maakt normaal gesproken de week na Prinsjesdag als allereerste verzekeraar de nieuwe zorgpremie bekend. Door corona is dat nu niet mogelijk, waardoor we langer in spanning blijven. Volgens DSW komt er in de tweede helft van oktober meer duidelijkheid over de zorgpremie in 2022. Wat doen andere zorgverzekeraars?

Nieuwe premie inschatten lukt nog niet 

Het demissionaire kabinet gaf op Prinsjesdag aan dat de nominale zorgpremie met € 2,58 per maand stijgt. Zorgverzekeraars beslissen uiteindelijk zelf de hoogte van hun premie. Dit doen zij op basis van de (corona)kosten die zij dit jaar hebben gemaakt en de verwachting voor volgend jaar. Zorgverzekeraars ontvangen het kostenoverzicht van zorgverleners, zoals ziekenhuizen. Maar die informatie ontbreekt nog op dit moment. 

Eerste premie op zijn vroegst midden oktober bekend

Zodra zorgverzekeraars het totale kostenoverzicht ontvangen, kan de premie worden berekend. Naar verwachting is dat half oktober zover. Welke zorgverzekeraar mag aftrappen? Dat zou ook dit jaar weer DSW zijn, verwacht de verzekeraar. 'Met pijn in ons hart breken we de traditie en stellen we de bekendmaking van de premie uit', aldus DSW bestuursvoorzitter Aad de Groot. 

Premie andere zorgverzekeraars ook later bekend

Vorig jaar was DSW netjes op tijd, maar lieten andere zorgverzekeraars op zich wachten. Uiteindelijk moet elke zorgverzekeraar voor 12 november de premie bekendmaken, zodat verzekerden genoeg tijd hebben om over te kunnen stappen van zorgverzekering. Omdat DSW dit jaar later is, zullen we waarschijnlijk ook langer moeten wachten op de nieuwe zorgpremies van alle andere verzekeraars. Zij baseren namelijk hun premie vooral op wat de rest doet. De prijsvechterslabels, zoals Anderzorg, ZieZo, Jaaah en Just, wachten daarom vaak tot het laatste moment. 

Meld je aan voor de Poliswekker: als eerste op de hoogte van de nieuwe premie

Benieuwd wat de nieuwe zorgpremies zullen worden? Houd daarvoor ons premieoverzicht in de gaten. Heb jij je nog niet aangemeld voor de Poliswekker? Meld je dan alsnog aan en ontvang een seintje zodra alle premies bekend zijn! Je kunt daarna gelijk beginnen met vergelijken. 

Lees meer over:

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 21 oktober 2021

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie