Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

FBTO verkort de wachttijd voor aanvullende modules

Leestijd: 2 minuten

FBTO zal met ingang van 2015 de wachttijd voor aanvullende zorgverzekeringsmodules verkorten. Dit naar aanleiding van de uitkomsten van een groot klanttevredenheidsonderzoek onder verzekerden van FBTO. In plaats van een wachttijd van 6 maanden zal de wachttijd worden verkort naar maximaal 30 dagen.

FBTO is een verzekeraar die voor de aanvullende zorgverzekeringen gebruik maakt van modules. Deze kun je het hele jaar door 'aanzetten'. Voor je echter gebruik van zo'n module kunt maken, heb je met een wachttijd van een half jaar te maken. Je betaalt echter wel direct de premie voor de aanvullende verzekering. Uit het klanttevredenheidsonderzoek van FBTO kwam naar voren dat de verzekerden niet tevreden waren over de lange wachttijden.

Naar aanleiding hiervan gaat FBTO de wachttijd vanaf 2015 verkorten. Wanneer je in 2015 een aanvullende module aanzet, gaat deze module op de eerste dag van de volgende maand in. Vanaf dat moment betaal je premie en kun je er direct gebruik van maken. Het maakt daarbij niet uit welke module je kiest.

Ook als je geen basisverzekering bij FBTO hebt, kan je de aanvullende modules afsluiten. In dat geval gelden er wel andere voorwaarden en kunnen de aanvullende modules niet tussentijds aan- en uitgezet worden. Dit kan alleen op 1 januari. Ook moet er dan per aanvullende module 25 euro administratiekosten betaald worden.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2017
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie