Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Forse verschillen in zorgpremies 2019; vergelijken loont

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag is het mogelijk om over te stappen van zorgverzekering voor 2019. Komend jaar gaan we flink wat meer betalen voor de basisverzekering, al is de stijging minder hoog dan het kabinet verwachtte. De zorgverzekeringspremie is in 2019 gemiddeld ongeveer € 115 per maand. Maar er zijn forse verschillen tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering. Vergelijken loont meer dan ooit.

Forse verschillen

De vier grote zorgverzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis verhogen allen de zorgpremie voor 2019. Wel zitten er grote verschillen tussen de concerns. Bekijk het overzicht van alle zorgpremies per zorgverzekeraar in 2019.

Bruins: Overstappen is geen doel op zich, maar oriënteer je goed!

Ook Zorgminister Bruins ziet dat er forse verschillen zijn in de premies. "Dat kan zomaar twintig euro of meer per maand schelen. Voor een gezin dus al snel een paar honderd euro per jaar." Hij adviseert mensen de komende periode goed te kijken wat voor hun de beste verzekering is voor de beste prijs. "Overstappen is geen doel op zich, maar oriënteer je goed!" 

minvws-zorgpremie-2019.PNG

Tweet van MinVWS

Goed oriënteren en vergelijken

Goed orienteren, vergelijken en overstappen kun je prima doen via Poliswijzer.nl. Kom je er niet helemaal uit? Een deskundig team staat voor je klaar.  Via telefoon op 050-2111456, mail en WhatsApp 06 36338337 kun je ons makkelijk bereiken.

Overstapperiode tot 1 januari

Overigens heb je nog even de tijd om dit te doen. Tot en met 31 december van dit jaar kun je wisselen van verzekeraar, waarbij je huidige zorgpolis automatisch wordt opgezegd.

Vergelijk alle zorgverzekeringen op Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:


Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie