Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Worden jouw klachten vergoed vanuit het basis- of aanvullend pakket?

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

De meeste mensen krijgen wel eens te maken met de fysiotherapeut. De kosten per behandeling kunnen per praktijk verschillen en daarom kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Toch valt bepaalde fysiotherapie ook onder het basispakket, maar hoe zit dit nu precies? 

Dekking per verzekeraar 

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat een verzekeraar met een naturapolis een contract moet hebben met de fysiotherapeut om vergoeding vanuit de polis te krijgen. Daarom is het goed om te checken of je een naturapolis krijgt en of de verzekeraar een contract heeft met de fysiotherapeut bij jou in de buurt. 

Vergoeding tot 18 jaar 

Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen voor fysio- en oefentherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Zijn de klachten na 9 behandelingen nog niet over, dan verschilt het per verzekeraar of de overige behandelingen vergoed worden vanuit de basisverzekering of dat je deze zelf moet betalen. 

Chronische aandoeningen zoals "Frozen shoulder" kunnen behandeld worden met fysiotherapie. Deze worden tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Of een aandoening chronisch is of niet is door de overheid vastgesteld. In deze lijst kun je kijken of de aandoening van je kind door de overheid als chronisch wordt beschouwd of niet.  

Weet je niet of je kind een aandoening heeft in bijvoorbeeld de schouder? Kijk dan op pijninschouder.nl om te kijken of de klachten overeenkomen met de aandoeningen. 

Vergoeding vanaf 18 jaar 

Wanneer je ouder dan 18 bent valt fysio- en oefentherapie niet meer onder de basisverzekering. Voor chronische aandoeningen gelden andere regels. Vanaf de 21e behandeling worden de fysio- en oefentherapie kosten gedekt door de zorgverzekeraar. Wanneer je geen chronische aandoening hebt maar wel fysiotherapie nodig hebt, is het raadzaam hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. 

Bij urine-incontinentie krijg je bekkenfysiotherapie. Hiervan worden standaard de eerste 9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. 

Bij artrose aan de heup- en kniegewrichten krijg je oefentherapie waarvan standaard de eerste 12 behandelingen vanuit de basisverzekering worden vergoed. Heb je klachten in de heup of knie? Hier vind je alle informatie over aandoeningen in de knie- en heupgewrichten. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 15 november 2019

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur (zorg)verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie