Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Geen doorstart voor ANNO12

1 reactie

Het doek is dan toch definitief gevallen voor ANNO12. De zorgverzekeraar heeft daarom de vergunning bij De Nederlandse Bank (DNB) ingeleverd. Daarmee is een einde gekomen aan de plannen voor het starten van een nieuwe zorgverzekeraar gebaseerd op aandeelhouders en leden.

Geen doorstart ANNO12Uit ons nieuwsbericht van 28 januari bleek al dat de doelstelling van 10.000 verzekerden niet gehaald was. Daarmee viel de basis weg voor een degelijke start. Van februari tot eind maart is er toch nog intensief onderzocht of er voldoende belangstelling was om een doorstart te rechtvaardigen. Maar de daarbij beoogde doelstellingen op het gebied van financiën en aantallen verzekerden waren niet haalbaar. Daarmee is de directie van Anno12 tot de conclusie gekomen dat een doorstart niet realistisch is. Oprichter Rob Adolfsen stelt dat de reserves die een zorgverzekeraar per verzekerde moet aanhouden een te groot struikelblok zijn gebleken. Per verzekerde gaat het om 850 euro, wat volgens Adolfsen voor een nieuwe zorgverzekeraar niet of nauwelijks valt op te brengen (bron: Volkskrant).

En zo komt er na 4 jaar een einde aan een bijzonder initiatief om na 25 jaar eindelijk weer een nieuwe en naar eigen zeggen unieke zorgverzekeraar te starten die op geheel eigen wijze een verandering in de gezondheidszorg wilde brengen. Op de website van Anno12 wordt iedereen die zich heeft ingespannen om ANNO12 tot een succes te maken bedankt.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2015

Reacties (1)

Geplaatst door: Vertigo ()

jammer het was ze gegund

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie