Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Geen vertrouwen in toekomst van de zorg in Nederland

Leestijd: 2 minuten

'Mensen zijn bezorgd over de toekomst van de zorg in Nederland', zegt Wilna Wind, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie NPCF. Dat komt naar voren uit de eerste resultaten van het landelijk onderzoek Mijnkwaliteitvanleven.nl onder 7500 deelnemers, waarin wordt onderzocht hoe mensen hun dagelijks leven en gezondheid ervaren.

Onvoldoende

Bijna driekwart van de ouderen, gehandicapten en chronisch zieken maken zich onder meer zorgen over de onzekerheid rond het persoonsgebonden budget (PGB), de huishoudelijke hulp en beschikbaarheid van gespecialiseerde zorg.

Daarnaast beoordelen veel mensen het contact met de gemeente en de zorgverzekeraar als onvoldoende. Ook blijken een chronische ziekte of een beperking het dagelijks leven van mensen meer dan nodig negatief te beïnvloeden. Meer dan nodig, want er zouden genoeg voorzieningen moeten zijn om het leven een stuk eenvoudiger en plezieriger te maken voor deze mensen.

'In tijden van verandering ontstaat onzekerheid. Het is belangrijk dat de landelijke en lokale overheid ervoor zorgen dat mensen weer vertrouwen krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door heel concreet te kijken wat de - soms persoonlijke, soms algemene - knelpunten zijn en hoe die opgelost kunnen worden', aldus Wind.

Meedoen

Kwaliteit van levenMijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie NPCF in samenwerking met Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland en Ouderenkoepel CSO. Mensen met een chronische ziekte of beperking, mensen die door het ouder worden beperkingen ervaren en hun mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor een online vragenlijst. De vragen gaan over het dagelijks leven en de waardering voor de omgeving en de zorg. De resultaten van het onderzoek worden onder de aandacht gebracht bij beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 14 november 2019
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie