Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Gemeente Emmen en Poliswijzer.nl lanceren de Zorgverzekering op Maat

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Lancering Zorgverzekering op Maat.jpgGisteren hebben de gemeente Emmen en Poliswijzer.nl de kick-off gegeven voor de Zorgverzekering op Maat. Per 2018 stapt de gemeente af van het collectief verzekeren en kiezen ze voor de individuele benadering. De digitale vergelijker brengt verheldering in de polisjungle.

Wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen en Ben Woldring van de Bencom Group gaven het startschot in het Jungletheater van Wildlands. De locatie was zeer bewust gekozen, want de Zorgverzekering op Maat wijst mensen de weg in de polisjungle. Alle inwoners van de gemeente Emmen kunnen nu gebruik maken voor de speciaal op de Emmenaren gerichte digitale zorgverzekering vergelijker op Poliswijzer.nl/Emmen.

Waarom niet meer collectief verzekeren?

Per 1 januari 2018 neemt Emmen afscheid van het collectief contract met Zilveren Kruis. De korting in het collectief wordt al jaren afgebouwd, en per 2018 zou de korting op 0% uitkomen. Met andere woorden, de premie zou fors stijgen. Een verlaging naar nul was de aanleiding voor de gemeente om te zoeken naar het alternatief en dat is de Zorgverzekering op Maat geworden.

Wat is de Zorgverzekering op Maat?

Niet iedereen heeft dezelfde behoefte aan medische zorg. Voor de best mogelijke zorg tegen de laagste premie, is het een kwestie van vergelijken. Door het invullen van de verwachte medische kosten in 2018, selecteert de vergelijker de beste zorgverzekering tegen de laagste premie. Alle zorgverzekeringen worden hierin meegenomen, dus objectiever vergelijken kan niet. En alle inwoners kunnen er gebruik van maken.

Minima wordt geholpen met het overstappen

Inwoners van Emmen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm worden geholpen met het overstappen naar een andere zorgverzekering. Ze zijn aangeschreven door de gemeente om mensen met een kleine beurs te helpen met het besparen. De verzekerden binnen het huidige collectief met Zilveren Kruis hebben namelijk de keuze om te blijven zitten, of ze stappen over naar de Zorgverzekering op Maat. Hierbij worden ze actief geholpen door ongeveer 30 vrijwilligers. Jan Bos: “We vinden het belangrijk dat iedereen een verzekering afsluit die aansluit bij zijn of haar persoonlijke zorgbehoefte. Een passend en betaalbaar alternatief voor de collectieve zorgverzekering”. 

Emmen neemt het voortouw

Gemeente Emmen heeft iets unieks neergezet. De zorgverzekeringvergelijker is goed afgestemd op de inwoners van Emmen. De regionale ziekenhuizen zijn door alle verzekeraars in de vergelijking gecontracteerd en iedereen is welkom. Mensen met een slechtere gezondheid worden voor de verzekering niet geweigerd. Iedereen krijgt de kans om te besparen. Ben Woldring zegt hierover: “Minima maken helaas nog te weinig gebruik van vergelijkers en betalen daardoor vaak te veel. Wat mij betreft is dit nog maar het begin. Emmen is de eerste gemeente die de nek uitsteekt!”

Er hebben al meer gemeenten interesse getoond voor de Zorgverzekering op Maat. Iedereen heeft namelijk recht op de meest ideale zorgverzekering tegen de laagste premie.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 19 december 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie