Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Genomineerden ‘Zinnige Zorg Award’ bekend

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Zinnige Zorg Award.jpgWil jij meedenken om de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken? Breng dan je stem uit op een van de genomineerde zorgaanbieders voor de Zinnige Zorg Award, een initiatief van VGZ. Stemmen kan tot en met 5 juni.

Zinnige Zorg Award 2016

Samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen werkt Coöperatie VGZ aan zinnige zorg. Zinnige zorg is betaalbare zorg die de patiënt centraal zet en verspilling en overdaad vermijdt. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken. VGZ zoekt naar de meest veelbelovende ideeën en beloont ze graag met een VGZ Zinnige Zorg Award én budget voor realisatie. Het Nederlandse publiek bepaalt mede wie de winnaars zijn van de VGZ Zinnige Zorg Award. 

Tien genomineerde projecten

De eerste editie van de Zinnige Zorg Award telt tien genomineerde projecten. Zij dingen mee naar de drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (Gouden award), 5.000 euro voor de nummer twee (Zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (Bronzen award). Het prijzengeld kunnen de winnaars besteden aan zorgvernieuwing.

De tien genomineerden voor de Zinnige Zorg Award zijn (in willekeurige volgorde):

  1. Wondbehandeling op maat (Mitralis Kenniscentrum wondzorg): door samen te werken aan betere wondzorg genezen wonden sneller.
  2. Langer praten minder buisjes (Flevoziekenhuis): nieuwe aanpak bij oorproblemen is prettiger voor kinderen en kost minder.
  3. Vragenlijst ongewild urineverlies (IncoCure BV): online zelfhulpprogramma leidt tot een betere diagnose en behandelplan.
  4. Eerst optometrist dan oogarts (Ziekenhuis Bernhoven): sneller geholpen doordat een optometrist de taken van de oogarts overneemt. 
  5. Samenwerking hart- en vaataandoeningen (Huisartsenzorg Noord Kennemerland): koplopers op het goed organiseren van (keten) zorg, bijvoorbeeld  tussen de 2e en 1ste lijn op het gebied van CVRM.
  6. Inkoop medicijnen Astma en COPD (ZIO Maastricht): betere  en betaalbare zorg door slimmere gezamenlijke  inkoop medicijnen astma en COPD. 
  7. Meer Galblaasoperaties in dagbehandeling (Gelderse Vallei): binnen 1 dag weer thuis na galblaasoperatie door nieuwe methode.
  8. Voeding als medicijn bij diabetes (stichting Voeding Leeft): diabetes-patiënten hebben minder of zelfs geen medicijnen nodig door aangepaste leefstijl.
  9. Moet ik naar de dokter app (Huisartsenpost Apeldoorn): meteen naar de huisarts? Of nog even wachten? Deze app helpt u beslissen.  
  10. Ouderen-specialist bij hartklepvervanging (Radboud UMC): behandeling op maat bij hartklepvervanging door de betrokkenheid van een ouderen-specialist.   

Stemmen en prijsuitreiking

Stemmen voor de Zinnige Zorg Award kan vanaf vandaag. Het publiek kiest dan de drie finalisten. Vervolgens zal een deskundige jury de drie finalisten beoordelen. Die jury bestaat uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl). De prijsuitreiking is op dinsdag 7 juni in het nieuwe deel van het hoofdkantoor  van VGZ in Arnhem.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 28 september 2017

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie