Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Griep? Wat keert de zorgverzekering uit?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

We zitten weer in de herfst met een verhoogde kans op griep. Zitten mensen in jouw omgeving alweer te snotteren en te hoesten? De griep gaat de komende maanden weer om zich heen grijpen. Het is voor de meeste mensen een onschuldige aandoening, maar wel zeer onwenselijk. Heb je iets aan jouw zorgverzekering bij het voorkomen en bestrijden van de griep?

manziekopbedverzekeringspolis.png

De griep is een overdraagbare virus. Iemand in jouw omgeving met de griep kan jou eenvoudig besmetten. Een gesprek met een huisgenoot met de ziektekiemen kan al voldoende zijn. Er zijn middeltjes om de griep tegen te gaan of te verhelpen. Vaak wekt het de illusie dat het werkt, maar eigenlijk doet het weinig of niets. Als de zorgverzekeraar meebetaalt, verzacht het in ieder geval de financiële pijn.

Voorkom de griep met de griepprik

Met de prik kun je voorkomen dat je de griep krijgt. De griepprik is verzekerd in de basisverzekering, maar niet voor iedereen. Alleen voor de risicogroepen is de prik gratis. Je behoort tot deze groep als je minimaal 60 jaar oud bent. zorg - diabetes.jpg Ook verzekerden met een long- of hartziekte en met diabetes hebben recht op een gratis griepprik. Evenals mensen die op andere medische vlakken een verhoogd risico hebben, kunnen de prik tegen griep gratis krijgen. Je haalt het bij de huisarts, dus ben je ook geen eigen risico verschuldigd. De meest logische periode voor inentingen zijn de maanden oktober en november.

Val je niet binnen de doelgroep? Dan biedt de basisverzekering geen dekking, maar mogelijk de aanvullende zorgverzekering wel. Wil je een zorgverzekering plus een aanvullende dekking met dekking voor de griepprik? Vergelijk zorgverzekeringen met volledige vergoeding van de griepprik.

Bezoekje aan de huisarts is ook verzekerd

Toch voor de zekerheid even naar de huisarts kan natuurlijk. Je bent immers geen medisch specialist. Geen probleem, de basisverzekering dekt de kosten. Ook hier ben je geen eigen risico over verschuldigd. De huisarts kan de griep niet zomaar oplossen, maar kan wel zorgen wegnemen. Hij of zij kan jou doorsturen naar het ziekenhuis of medicijnen voorschrijven. Daar ben je wel het eigen risico over verschuldigd. 

Middeltjes van de drogist betaal je zelf

Een paar paracetamolletjes kunnen het leed van griep iets verzachten. Ook kun je bij de drogist middeltjes krijgen ter bestrijding van de symptomen. Deze kosten kun je niet indienen bij de verzekeraar. Met griep moet je vooral uitzieken. Er is niet één middel dat na het innemen gelijk werkt. Een veelgenoemde tip is het voldoende drinken van water. Ook dan genees je niet als een wonder, maar misschien ben je iets eerder weer op de been. De kosten van water zijn ook nog eens laag.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 9 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie