Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Heb ik recht op zorgtoeslag in 2020?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De zorgtoeslag valt in 2020 een paar euro per maand hoger uit, maar er ligt meer voordeel voor je klaar! Stap over naar een verzekeraar met een lagere premie en je begint het nieuwe jaar met een goedkopere zorgverzekering én met meer zorgtoeslag. 

Op de website van de Belastingdienst kun je berekenen hoeveel zorgtoeslag je recht op hebt in 2020. Tot 1 januari kun je nog meer doen om volgend jaar meer te kunnen besteden. Vergelijk jouw huidige zorgverzekering eens met wat de tientallen andere verzekeraars bieden. Vaak is een andere zorgverzekering goedkoper.

Heb-ik-recht-op-zorgtoeslag.jpg

Wat is de maximale zorgtoeslag?

Met een inkomen onder de € 21.400 heb je recht op de maximale zorgtoeslag van € 104 per maand. Hoe hoger je inkomen, hoe lager de zorgtoeslag. Partners hebben samen maximaal recht op € 199 per maand. 

Hoe kun je jouw zorgtoeslag berekenen? 

Om de hoogte van jouw zorgtoeslag te bepalen, start je met het maken van een proefberekening. Dat doe je op de website van de Belastingdienst. Beantwoord de vragen en maak voor jezelf een inschatting van de hoogte van het inkomen in 2020. 

De zorgtoeslag is niet afhankelijk van de premie van de zorgverzekering

Er is geen verband tussen de hoogte van de premie van jouw zorgverzekering en de zorgtoeslag. Je kunt dus vergelijken, een goedkopere zorgverzekering afsluiten en toch recht houden op dezelfde zorgtoeslag. 

nietvoorallezorgverzekeringenbenjewelkom.png

Voorbeeld:

Je hebt in 2020 recht op de maximale zorgtoeslag van € 104. Je hebt nu een zorgverzekering met collectiviteitskorting. Je betaalt € 155 per maand voor deze verzekering. Bij het vergelijken blijkt dat je binnen het collectief nu veel te ruim verzekerd bent. Je betaalt bijvoorbeeld voor alternatieve geneeswijzen en voor een beugel voor de kinderen die je niet hebt. Je stapt over naar een zorgverzekering voor € 105,25. Door deze overstap kost de zorgverzekering jou nog maar per maand: € 105,25 – € 104 (zorgtoeslag) = € 1,25 per maand.

Kun je hulp gebruiken bij het vergelijken van zorgverzekeringen? Wij helpen graag! Je kunt ons appen of bellen op het telefoon nummer: 050-2111456.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie