Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Heb je vragen over je nieuwe zorgverzekering?

door Juul Dijkhuis 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Ben jij overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering per 1 januari? Gefeliciteerd! De nieuwe zorgverzekeraar heeft je waarschijnlijk al welkom geheten. Heb je nog niets gehoord? Dan kan het zijn dat de zorgverzekeraar op dit moment nog met man en macht de grote stapels aanmeldingen aan het wegwerken is. 

informatie-zorgverzekeraar-moet-beter.jpg

Eind vorig jaar zijn 6,2% van de verzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekering. In totaal gaat het om 1,1 miljoen overstappers. Het coronavirus lijkt weinig invloed te hebben op het overstapgedrag van Nederlanders. Ieder jaar stapt namelijk tussen 6% en 7% van de Nederlanders over. Dat is een behoorlijk aantal aanmeldingen wat verwerkt moet worden. En door dat grote aantal kan er soms wat onduidelijkheid zijn. Soms moet je namelijk wat langer wachten op je nieuwe polis. We helderen daarom graag alvast wat zaken voor je op. Dan scheelt een telefoontje naar de zorgverzekeraar zodat die weer verder kan met het verwerken van de overgebleven aanmeldingen. 

De oude verzekeraar heeft ook de premie voor januari geïncasseerd

Vooral als je in de tweede helft van december bent overgestapt naar een andere zorgverzekering kun je te maken krijgen met twee incasso’s over de maand januari. De oude verzekeraar incasseert nog en de nieuwe verzekeraar incasseert alvast. De premie voor de zorgverzekering betaal je vooruit. In december incasseren de verzekeraars de premie voor januari van het nieuwe jaar. Bij een overstap krijg je daardoor soms twee keer een rekening, maar het komt weer goed. De verzekeraar waarvan de verzekering is beëindigd zal het geïncasseerde bedrag weer snel terug betalen.

Heeft mijn nieuwe verzekeraar de oude zorgverzekering opgezegd?


Door het overstappen vóór 1 januari, wordt de oude zorgverzekering automatisch beëindigd. Hiervan krijg je een bevestiging van de oude verzekeraar. Je krijgt dus een nieuwe zorgverzekering voor 2021 en de verzekeraar waar je in 2020 verzekerd was, stuurt jou een bevestiging van de beëindiging van de verzekering.  

Is de aangevraagde zorgverzekering wel tot stand gekomen?


Het kan zijn dat je nog geen bevestiging van de nieuwe zorgverzekeraar hebt ontvangen. Je kunt zelf ook zelf alvast kijken of je nieuwe zorgpolis al actief is. Hier kun je eenvoudig achter komen. Je logt met je DigiD in bij je nieuwe verzekeraar. Daar vindt je dan de nieuwe polis terug. Je kunt ook contact leggen met je nieuwe verzekeraar om te vragen of er mogelijk een achterstand is in de verwerking van de aanmeldingen. Ze helpen je graag verder. 

Er zit een fout in mijn nieuwe zorgverzekering


Bij het aanvragen van een zorgverzekering sluipt er eenvoudig een fout in de gegevens. Of je vergeet om de minderjarige kinderen mee te verzekeren. Je kunt de verzekeraar verzoeken om de gegevens aan te passen. Ook kun je de minderjarige kinderen nog toevoegen aan de verzekering via de mijn omgeving van je nieuwe zorgverzekeraar. Of je kunt rechtstreeks schakelen met de verzekeraar. Wij zijn namelijk niet bevoegd om jouw gegevens bij de verzekeraar aan te passen.

Heb je nog vragen waar je meer over wil weten. Bel onze adviseurs en wij komen met antwoorden op jouw vragen.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (1)

Geplaatst door: Fred Steinkuhler ()

28.1.21
Goedemorgen,
Mijn hartverwarmende komplimenten voor Tony ivm afsluiten van de Zorgverzekering bij CZ.
Veel kennis in huis, luisterd goed, begripvol.
Een goede aanwinst voor Ben.
Sukses allen en... veel plezier tijdens het werk, groet, fred steinkühler

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie