Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Heeft zorgverzekeraar contract met ziekenhuis?

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Een groot deel van de polissen bieden je zorg via gecontracteerde zorgverleners. Zorgverzekeraars hoeven niet met alle zorgaanbieders in je regio een contract af te sluiten.Wil je naar een bepaald ziekenhuis of naar een bepaalde fysiotherapeut kunnen gaan?

Check dan of er een contract is met die zorgaanbieders, en of al je kosten worden vergoed. In de zorgvergelijker van Poliswijzer kun je zoeken op gecontracteerde ziekenhuizen. Deze kun je meenemen in je vergelijking. Weten met welke ziekenhuizen de verzekeraars een contract hebben?

Vrije zorgkeuze

Wil je er zeker van zijn dat de zorg vergoed wordt, ook als je naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Kies dan voor een polis zonder beperkende voorwaarden, dus een polis waarin duidelijk staat dat je naar alle zorgaanbieders van je keuze kunt gaan. Deze polissen worden ook wel restitutiepolissen genoemd. Dat zijn vaak iets duurdere polissen. Kies dan op Poliswijzer in het linkermenu voor volledig vrije zorgkeuze (restitutie).

Verwacht je weinig zorgkosten en/of neem je genoegen met een beperkte keus aan ziekenhuizen als er toch iets aan de hand blijkt? Dan kun je veel geld besparen met een 'budgetpolis'.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 16 november 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie