Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Hoe verzeker je de beugel van je kind in 2021?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

De tandartskosten voor de kinderen zijn verzekerd in de basisverzekering, maar de beugel helaas niet. Je kunt de kosten wel aanvullend meeverzekeren. Ben jij op zoek naar de beste zorgverzekering met een uitgebreide vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar? Wij wijzen jou graag de weg.

blog-poliswijzer-beugel-V1.jpg

Helaas merken we dat zorgverzekeraars steeds vaker drempels opwerpen voor het vergoeden van een beugel. Hierbij kun je denken aan een wachttijd waardoor je niet direct gebruik kunt maken van de vergoeding of er worden vragen gesteld over de te verwachten kosten komend jaar. Vindt de verzekeraar deze kosten te hoog? Dan weigeren ze je de aanvullende verzekering. Gelukkig weten wij bij welke zorgverzekeraars je moet zijn voor het verzekeren van een beugel. En ze zijn nog betaalbaar ook.

Wat kost een beugel voor je kind? 

Een beugel kost je ongeveer € 2000 met uitlopers tot € 3000 verspreid over meerdere jaren. In het jaar waarin de beugel wordt geplaatst komen de hoogste kosten, want het plaatsen is kostbaar. Ga maar uit van maximaal € 1500 aan kosten in het eerste jaar. Voor een paar tientjes extra per maand kun je de beugel goed meeverzekeren. 

Je betaalt voor de aanvullende dekking bijvoorbeeld € 30. De totale investering is dus 12 x € 30 = € 360. Hier krijg je een vergoeding voor terug van € 1500 voor de beugel. Vaak is het voordeel nog groter, want de uitgebreidere dekking biedt wellicht ook nog extra voordelen zoals een ruime tandartskostenverzekering voor de ouder.

Hoe verzeker je de beugel?

Voor het afsluiten van een zorgverzekering met een uitgebreide dekking voor een beugel hanteren sommige zorgverzekeraars dus een wachttijd. Ze laten je eerst een jaar premie betalen en vanaf 2022 heb je pas recht op een vergoeding voor de beugel. Dat kan gelukkig anders. Er zijn meerdere verzekeraars die een ruime dekking bieden zonder moeilijk te doen.

Verzekeraars die € 1500 euro vergoeden voor de beugel in 2021

We hebben de vijf goedkoopste zorgverzekering met een ruime vergoeding voor de beugel van je zoon of dochter in een tabel gezet. Onderstaande zorgverzekeraars accepteren je altijd en er geldt geen wachttijd.

Zorgverzekeraar

Zorgverzekering

Wachttijd

Maandpremie

logo-unive Univé Zorg Select + Tand Beter Pakket Geen € 142,05
logo-vgz.png VGZ Basis Keuze + VGZ Tand Beter Geen € 144,65
logo-promovendum.png Ruime Keuze + Aanvullend Ideaal Geen € 151,75
logo-iza.png IZA Basis Keuze + Extra Zorg 2 Geen € 154,40
logo-national-academic.png Ruime Keuze + Aanvullend 2 Geen € 157,95

In onze zorgverzekering vergelijker kun je deze verzekeraars vinden door gebruik te maken van onze ‘Directe acceptatie’ filter. Voor het gemak hebben wij deze vergelijking al voor je klaargezet:

Poliswijzer.nl – vergelijking zonder beoordeling en wachttijden met een ruime vergoeding voor de beugel

Vergoeding van € 1500 in het eerste jaar is voldoende

De kosten van een beugel in één jaar zijn maximaal € 1500. Alle vijf zorgverzekeringen uit bovenstaande top 5 voldoen hieraan. Daarmee kun je de beugelkosten in 2021 met gemak betalen. Verdeeld over meerdere jaren kunnen de kosten van orthodontie oplopen tot € 2500 of zelfs € 3000, maar door volgend jaar weer over te stappen naar een verzekeraar met weer een ruime vergoeding houd je altijd budget voor de beugel achter de hand.

Voorbeeld:
Je dochter heeft een beugel nodig. Een gemiddelde beugel inclusief plaatsen, behandelingen en de periodieke controles kost ongeveer € 2000.  De kosten kunnen echter hoger uitvallen, tot zelfs € 3000 over meerdere jaren verdeeld.

Voor de zekerheid ga je op zoek naar een zorgverzekering met een dekking van € 3000. De zoektocht wordt een teleurstelling. Je loopt tegen de volgende obstakels aan:

  • Veel verzekeraars willen maar maximaal € 2000 vergoeden
  • De zorgverzekeringen met de ruime dekkingen voor de beugel hebben vaak een wachttijd

De oplossing:
Kies voor een zorgverzekering met een vergoeding van € 1500 in 2021. Dat bedrag is voldoende hoog voor het dragen van de beugelkosten in één jaar. Volgend jaar kies je weer een andere zorgverzekering met een dekking van € 1500 voor 2022. De verzekeraars vergoeden de volledige beugel en jij houdt de zorgverzekering goedkoop.

Trap niet in de valkuil van de wachttijd, want dat rekenen niet alle verzekeraars. Door het vergelijken sluit je de verzekeraars uit die wel een wachttijd hanteren.

braces-35975911280.jpg

Beugeltijd voorbij? 

Heeft jouw zoon of dochter een beugel gehad, maar is de beugel er alweer uit? Verwijder de ruime dekking uit de zorgverzekering dan voor komend jaar. Zo stem je de zorgverzekering af op jouw nieuwe situatie en betaal je niet voor iets wat je toch niet gebruikt. Succes met het vergelijken! Als je er niet uit komt, horen wij dat graag van jou. Onze zorgadviseurs helpen je graag. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 8 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie