Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Iets minder overstappers zorgverzekering

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

overstappen Poliswijzer.nl.jpgRuim een miljoen Nederlanders zijn per 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekering. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Vektis, het informatiecentrum voor de zorg. Het is 5,9 procent van alle verzekerden, zo maakte Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vandaag bekend

Percentage overstappers iets lager dan vorig jaar

Het voorlopige percentage overstappers is iets lager dan een jaar eerder. Toen wisselde 6,4 procent van de verzekerden van zorgverzekeraar. Vektis maakt volgende maand de definitieve overstapcijfers bekend, omdat nog niet alle overstapmutaties bij de zorgverzekeraars verwerkt zijn. 

1 februari

In Nederland is een zorgverzekering voor iedereen verplicht. Veranderen van verzekering kan alleen tijdens de laatste weken van het jaar. Tot het einde van het jaar kan iedereen zijn zorgverzekering opzeggen. Daarna is er nog tot 1 februari tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Die treedt dan met terugwerkende kracht in werking. Nadat alle verzekerden hun keuze hebben gemaakt, kan Vektis de stand opmaken.

Zorgverzekeringskaart

Volgens ZN raadpleegden veel verzekerden de zogenoemde Zorgverzekeringskaart, die werd geïntroduceerd door de verzekeraars. Op deze kaart staat informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden en moet inzicht bieden in de verschillende dekkingen van basisverzekeringen en aanvullende verzekeringenBij alle zorgverzekeraars ziet de Zorgverzekeringskaart er hetzelfde uit, waardoor het vergelijken van pakketten, dekkingen en voorwaarden makkelijker is. Een miljoen verzekerden bekeken het document. ZN-voorzitter André Rouvoet is blij met dit resultaat. Hij zei in zijn nieuwjaarsrede: ,,Wij vinden het belangrijk dat verzekerden zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze kunnen maken.”

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 1 september 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie