Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Is het slim om een collectieve zorgverzekering af te sluiten?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Marktscan-collectieve zorgverzekering.jpgBen je aangesloten bij een collectieve zorgverzekering? Of heb je bijvoorbeeld via je werkgever een aanbod gekregen? Dan is het slim om je zorgpolis te vergelijken. Zodat je weet of de collectieve verzekering voor jou echt het beste aanbod is.

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die voor een grote groep mensen wordt afgesloten. Bijvoorbeeld via je werkgever. Doordat zo’n organisatie voor veel mensen inkoopt, krijg je korting op de verzekering. Dat kan dus een interessant aanbod zijn. Maar dat hoeft niet. Sterker nog: je kunt goedkoper uit zijn met een individuele zorgverzekering met ook nog een betere dekking. Het is net als bij energiecontracten: in de meeste gevallen ben je voordeliger uit door over te stappen via een energievergelijker.

Collectieve zorgverzekering minder aantrekkelijk

Een collectieve zorgverzekering is wat de prijs betreft minder aantrekkelijk geworden, stelt ook de Nederlandse Zorgautoriteit in haar Marktscan 2017. Toch is nog steeds het merendeel collectief verzekerd, al daalt het aandeel wel. Dat komt waarschijnlijk omdat de korting afneemt en steeds meer mensen zorgverzekeringen vergelijken.

Aandeel collectief verzekerden 2013-2017.jpg

Neem liever een zorgverzekering op maat

Doordat een collectieve zorgverzekering voor een grote groep gelijk is, kan het zijn dat de voorwaarden niet passen bij je eigen situatie. Bijvoorbeeld wanneer de verzekering veel zorg dekt waar je zelf nooit gebruik van maakt. Of wanneer de zorg die je juist veel gebruikt, niet wordt gedekt. Dan kun je via een collectief dus toch nog duurder uit zijn. Kortom: kijk altijd eerst naar je eigen situatie.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 16 november 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie