Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Jongeren hebben vaak te dure zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Jongeren (vanaf 18 tot en met 21 jaar) hebben vaak een kopie van de uitgebreide (of ruime) zorgverzekering van hun ouders. Verzekeraars zijn hier blij mee, want de premie is vaak hoog. Ze bieden op deze manier namelijk een veel te ruime zorgverzekering aan tegen een nog veel ruimere premie. Vooral voor jongeren die nauwelijks zorgkosten maken is het verzekeren van zorg op deze manier erg duur. De verzekeraar hoopt dat je trouw blijft aan de dure zorgverzekering, maar kies liever voor een ‘goedkopere’ zorgverzekering die ook echt bij je past. 

zorg-ziekenhuis.png

Tot 18 jaar ben je gratis meeverzekerd op de polis van één van de ouders. Zodra je 18 jaar wordt, krijg je een voorstel van de verzekeraar waar je via je ouder verzekerd bent. De verzekeraar is blij met jou als nieuwe klant. Als je gaat vergelijken is de kans namelijk groot dat een andere verzekering voordeliger is. Maar veel jongeren doen dit niet.

Veel jongeren weten niet dat ze kunnen besparen

Het minimum dagloon van een 18-jarige bedraagt € 38,16 in 2020. Zonde om een groot deel hiervan uit te geven aan je zorgverzekering: zonder rekening te houden met de belastingheffing werken jongeren vaak drie volledige dagen voor het betalen van de premie voor de zorgverzekering. Veel jongeren weten niet dat het mogelijk is om te besparen op de zorgverzekering. Een gemiste kans. 

Hoe kom je van jouw dure zorgverzekering af?

Heb je ook een dure zorgverzekering geërfd van je ouders? Blijf er niet mee zitten en kom vandaag nog in actie! Vergelijk op Poliswijzer.nl en vind de zorgverzekering die bij jou past. Heb je weinig tot geen zorg nodig? Dan kun je kiezen voor de goedkoopste basisverzekering met een premie van € 105,25 per maand. Als je recht hebt op de maximale zorgtoeslag kost de verzekering je dan nog maar € 1,25 per maand.

Betalen jouw ouders de premie?

Ook als jouw ouders de premie betalen kan er worden bespaard door te vergelijken. Bij de nieuwe zorgverzekering kun je ook weer het rekeningnummer van je ouders vermelden voor de automatische incasso, waardoor zij minder premie gaan betalen Misschien kun je met je ouders een deal sluiten over de verdeling van de besparing ten opzichte van je huidige zorgverzekering.

Bespaar nog meer door eigen risico maximaal te verhogen

Zodra je zorgkosten maakt, betaal je de eerste € 385 zelf. Dit is het eigen risico. Je krijgt een korting op de premie als je het eigen risico bijvoorbeeld maximaal verhoogd naar € 885. De premie daalt dan naar minimaal € 83,25. Je hebt waarschijnlijk wel een betere bestemming voor je geld dan het over te maken aan de zorgverzekeraar. Houd er wel rekening mee dat je een bedrag van € 885 reserveert, want door een ongeval kun je de kosten natuurlijk wel maken.

Vergelijk dus vandaag nog op Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie