Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Klachten en spijt over afsluiten budgetpolis

Leestijd: 2 minuten

Alle klanten van Zilveren Kruis die het afgelopen jaar kozen voor de Basis Budgetpolis, krijgen deze week een brief van de zorgverzekeraar waarin ze nog een keer extra geïnformeerd worden over de gevolgen van hun keuze.

Jan Willems Evers, commercieel directeur bij Zilveren Kruis, geeft aan dat zij merken dat op dit moment niet iedereen met de Basis Budgetpolis zich goed realiseert dat een lagere premie inhoudt dat zij ook bij minder ziekenhuizen terecht kunnen voor planbare zorg. Zilveren Kruis biedt hen aan om tot 15 maart eventueel te kiezen voor een andere verzekering.

ANBO

Spijt over afsluiten budgetpolisVolgens de ANBO, de belangenorganisatie voor senioren, ontvangen zorgverzekeraars momenteel veel klachten, omdat mensen zich van tevoren niet goed hebben gerealiseerd wat precies de voorwaarden zijn die bij een goedkope verzekering horen. Zo mogen medicijnen alleen online besteld worden, wat tot problemen kan leiden als men niet goed met internet overweg kan. Of als men op het platteland woont en verder moet reizen, omdat de gecontracteerde apotheek in een ander dorp zit.

Liane den Haan, directeur van ANBO, vindt dit een bijzonder nette en vrij unieke actie van Zilveren Kruis. Normaliter kan een polis gedurende het jaar niet gewijzigd worden. Voor zover wij weten, zijn zij op dit moment de enige zorgverzekeraar die deze mogelijkheid biedt. Volgens den Haan zou het mooi zijn als andere zorgverzekeraars dit voorbeeld ook zouden volgen, want mensen realiseren zich niet voldoende wat zo'n budgetpolis inhoudt.

VGZ en Menzis

VGZ en Menzis laten hun verzekerden niet hun keuze heroverwegen. Richard Lancée van Menzis geeft aan dat zij hun klanten in december nog eens gevraagd hebben of ze zeker wisten waarvoor ze hebben kozen. Zij hebben volgens Lancée dus een bewuste keuze gemaakt.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie