Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Kraamzorg vanuit basispakket in aangepaste vorm

Leestijd: 2 minuten

Ook in 2016 zal de kraamzorg vanuit de basisverzekering worden vergoed. Dit heeft minister Schippers van Volksgezondheid laten weten aan de Tweede Kamer. Dit naar aanleiding van het advies van Zorginstituut Nederland. De kraamzorg blijft in het basispakket, maar zal wel moeten worden geactualiseerd.

Signaleren van gezondheidsrisico’s

Minister Schippers is het eens met het Zorginstituut dat aangeeft dat kraamzorg bijdraagt aan het herstel van de moeder en een goed begin van het kind. Het Zorginstituut stelt dat kraamzorg onder meer helpt bij het voorkomen van wiegendood en het signaleren van gezondheidsrisico’s. Het niet verzekeren van kraamzorg zou er bovendien toe leiden dat mensen er te weinig gebruik van zullen maken.

Noodzakelijke vergoedingen

Ieder jaar wordt gekeken naar de dekkingen vanuit de basisverzekering, waarna er onderzocht wordt in hoeverre bepaalde vergoedingen noodzakelijk zijn en of deze ook in een aanvullende verzekering verpakt kunnen worden. Kraamzorg in het basispakket stond al vaker ter discussie omdat het geen essentiële vorm van zorg is.

Aanpassing indicatie kraamzorg

Kraamzorg in basispakket 2016Minister Schippers en Zorginstituut Nederland vinden wel dat de indicatiestelling voor kraamzorg aangepast moet worden. Er moet kraamzorg op maat komen, waarbij er niet meer of minder uren kraamzorg worden verleend dan noodzakelijk en waarbij de inhoud van de kraamzorg aansluit bij de behoefte van het gezin.

De minister wil ook bekijken of de zorg voor een eerste en tweede kind wel even lang moet duren. Verder wil ze nader onderzoek naar wat je kunt vragen van familieleden. Ook betwijfelt ze of een kraamverzorgende zich wel in alle gevallen moet bezighouden met de hygiëne in het huishouden.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie