Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Laatste dag om over te stappen! Twijfel je nog?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

31 december: traditiegetrouw de laatste dag om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.  Vergelijk je ziektekostenverzekering en ontdek welke verzekering voor jou het beste en goedkoopste is. Twijfel je nog over de juiste keuze? Lees hier de antwoorden van de top 3 vragen die bij Poliswijzer.nl binnenkomen. Andere vragen? Onze klantenservice staat tot vanavond 9 uur klaar om je te helpen.

Is een vrijwillig eigen risico ook van toepassing op de aanvullende verzekering?

Nee, voor het vrijwillige eigen risico gelden dezelfde regels als voor het verplichte eigen risico. Dit betekent dat het alleen geldt voor zorg uit de basisverzekering. En dan niet voor kosten van de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg en ook niet voor kosten voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Wat is medische acceptatie bij een aanvullende verzekering en hoe zit het met wachttijd?

Soms geldt er een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten. Je betaalt tijdens de wachttijd wel premie, maar krijgt nog geen vergoeding voor deze behandelingen. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de tandverzekering.

Tip: Wil je graag overstappen naar een andere zorgverzekeraar die géén medische acceptatie toepast of wachttijd heeft? Gebruik dan hiervoor onze 'Acceptatie' filter. Als je de slider op 'direct' plaatst, dan krijg je als resultaat alleen zorgverzekeraars te zien die je direct accepteren en waarbij geen wachttijd geldt.

Wil je toch graag een zorgverzekering met medische acceptatie, dan is het verstandig om alvast een alternatieve zorgverzekering zonder medische acceptatie te kiezen. Vooral voor een uitgebreide aanvullende tandartsverzekering is het namelijk lastig om nog voor 1 januari geaccepteerd te worden, omdat de tandarts daar vaak een vragenlijst voor moet invullen. Je kunt in dat geval beter je huidige polis voor 1 januari opzeggen, dan heb je nog tot 1 februari om een nieuwe verzekering af te sluiten. Deze gaat met terugwerkende kracht in. Klik op het i-tje voor meer informatie over acceptatie.

Hoe zit het met vrije zorgkeuze in het buitenland?

Zorgverzekeraars hebben nauwelijks contracten met zorgverleners in het buitenland. Als je een vrije zorgkeuze polis (restitutiepolis) hebt dan krijg je voor een behandeling 100% van het Nederlandse marktconforme tarief. Wat dat tarief is verschilt per behandeling en per zorgverzekeraar. Eventueel kun je nog een aanvullende verzekering afsluiten om meer vergoed te krijgen dan het marktconforme tarief. Daarnaast moet het vanzelfsprekend gaan om een behandeling die in Nederland in het basispakket zit.

Met het filter 'Buitenlanddekking' kun je aangeven welke dekking je wilt voor spoedeisende hulp in het buitenland.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 16 november 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie