Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Maakt zorgverzekeraar ANNO12 in 2016 een doorstart?

Leestijd: 2 minuten

Eind 2014 bleek de start voor zorgverzekeraar ANNO12 wederom niet haalbaar. Het is het bedrijf uiteindelijk niet gelukt het aantal benodigde ledencertificaten te verkopen. Toch ziet oprichter Rob Adolfsen dit niet als het einde voor ANNO12.

Zorgverzekeraar ANNO12ANNO12 werd door Adolfsen opgericht uit ergernis over de macht van de grote verzekeraars. ANNO12 houdt waarden als integriteit, solidariteit en bewust leven hoog in het vaandel. De verzekeraar had zich als doel gesteld om minimaal 10.000 ledencertificaten te verkopen. Tot aan het eind van 2014 werden er uiteindelijk maar 2.500 verkocht.

ANNO12 is een coöperatie. Een bij ANNO12 verzekerde is hiermee lid van de coöperatie en zal hierdoor medezeggenschap krijgen over de verzekering. Daarnaast ontvangen leden een ledenkorting.

Nieuwkomer

Het bleek voor ANNO12 uiteindelijk toch lastiger om zich als nieuwkomer te onderscheiden in de huidige markt. Een uitgebreidere dekking of lagere premie bieden, is lastig als je nieuwkomer bent. Helemaal als er nog geen reserves zijn opgebouwd. Toch zijn lagere premies en uitgebreide dekking juist zaken waar veel overstappers naar kijken. Daarnaast zullen potentiële overstappers waarschijnlijk niet snel warmlopen voor een nieuwe zorgverzekeraar die zich nog niet bewezen heeft.

Besluit continuering

Het is inmiddels de derde keer dat de start van zorgverzekeraar ANNO12 niet doorgaat. Toch is ook nu wederom besloten om te kijken wat de kansen voor een doorstart zijn. Als eerste zullen er nieuwe financierders gevonden moeten worden. Ook zal de vergunning van De Nederlandse Bank (DNB) behouden moeten blijven. Daarnaast zal ANNO12 de werknemers binnen boord moeten houden en moet het bedrijf zicht hebben op voldoende aanwas van verzekerden.

Het uiteindelijke besluit over een mogelijke continuering van ANNO12 zal dit voorjaar genomen worden.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie