Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Martini Ziekenhuis vooralsnog geen contract met VGZ

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De contractonderhandelingen tussen het Groningse Martini Ziekenhuis en zorgverzekeraar VGZ zijn vastgelopen. Hierdoor is het onzeker of patiënten die bij deze verzekeraar zitten volgend jaar terecht kunnen in het Martini Ziekenhuis. Dit laat het ziekenhuis vrijdag weten. VGZ wil betaalbare ziekenhuiszorg en noemt de hoge prijzen onverantwoord.

Het gaat om ongeveer 25.000 patiënten. VGZ zou het ziekenhuis een korting van 8 procent van het totale budget willen opleggen. Daarnaast wil VGZ vrijwel alle risico’s voor bijvoorbeeld dure geneesmiddelen op het ziekenhuis afwentelen.

Hans Feenstra, bestuurder bij het Martini Ziekenhuis, vindt het buitengewoon vervelend om dit signaal te moeten afgeven, maar weigert concessies te doen aan de kwaliteit van zorg die dit ziekenhuis biedt. Het ziekenhuis zegt met de andere grote zorgverzekeraars Menzis en Achmea al wel contracten afgesloten te hebben.

Betaalbare ziekenhuiszorg

VGZ stelt dat het Martini Ziekenhuis 'substantieel hogere prijzen' vraagt dan soortgelijke ziekenhuizen. De verzekeraar noemt dit onverantwoord en wijst erop dat de onderhandeling met ziekenhuizen erop gericht is om de zorg betaalbaar te houden. Op die manier wil VGZ voorkomen dat onnodig stijgende zorgkosten in de toekomst leiden tot hogere premies of een uitgekleed basispakket. In de gesprekken met ziekenhuizen zegt de verzekeraar daar dan ook zeer alert op te zijn. De verzekeraar heeft de tariefverschillen in een infographic in beeld gebracht.

Overeenstemming

VGZ vertrouwt erop dat ze binnenkort tot afspraken kunnen komen met alle betrokken instellingen. Op dit moment heeft VGZ 61 procent van de ziekenhuizen gecontracteerd. De verwachting is dat dit snel oploopt en dat er voor het einde van het jaar overeenstemming is bereikt met alle ziekenhuizen in Nederland.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 17 september 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie