Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Meer zorgpremie, maar ook meer zorgtoeslag in 2021

door Lesley Anker Leestijd: 2 minuten

De zorgpremies zijn vorige week bekendgemaakt door de zorgverzekeraars. We gaan gemiddeld ongeveer € 5 meer betalen voor onze zorgverzekering. De Belastingdienst ging al uit van een premiestijging en heeft de maximale zorgtoeslag daarom verhoogd met € 3 per maand (€ 36 per jaar) voor alleenstaanden en met € 8 per maand (€ 96 per jaar) als je een toeslagpartner hebt.

Je krijgt volgend jaar meer zorgtoeslag, alleen wel minder dan de overheid op Prinsjesdag heeft voorspeld. Zo werd verwacht dat de zorgtoeslag voor alleenstaanden omhoog zou gaan met € 44 per jaar en als je een fiscaal partner hebt met € 99 per jaar.

Maximale zorgtoeslag in 2021 

Hier vind je de zorgtoeslag per maand die je volgend jaar maximaal kunt ontvangen:

Inkomensgrens voor zorgtoeslag in 2021

De hoogte van je zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen en niet van de zorgpremie die je betaalt. Hoe hoger jouw inkomen, hoe lager de zorgtoeslag. Als jouw jaarinkomen hoger is dan de inkomensgrens, heb je geen recht op zorgtoeslag. De inkomensgrenzen van dit jaar en volgend jaar zijn:

Tip: ontvang je dit jaar geen zorgtoeslag? Dan bestaat de kans dat je volgend jaar wel zorgtoeslag ontvangt met hetzelfde jaarloon. Check dit dus even!

Toch gaan we er gemiddeld op achteruit

De zorgtoeslag kan niet op tegen de extra zorgpremie die we gaan betalen. De zorgtoeslag stijgt namelijk voor alleenstaanden € 2 minder dan de zorgpremie stijgt. Maar daar kun je zelf iets aan doen.

Besparen door over te stappen van zorgverzekering

Weegt de extra zorgtoeslag die jij ontvangt niet op tegen de extra premie die jij voor je zorgverzekering gaat betalen? Vergelijk dan eens alle zorgverzekeringen in Nederland met elkaar. De ene zorgverzekeraar heeft de premie meer verhoogd dan de ander. De kans is daarom groot dat jij kunt besparen door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 25 november 2020

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie