Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Nederland maakt zich op voor de zorgpremies 2017

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Update: Alle zorgpremies zijn inmiddels bekent. Kijk hier voor een compleet overzicht.

zorgverzekering 2018 vergelijken.jpgBen jij ook benieuwd naar de zorgpremies van volgend jaar? De komende maand staat in het teken van de bekendmaking van de zorgpremies voor 2017. Uiterlijk 19 november moeten de zorgverzekeraars de premies en polisvoorwaarden publiekelijk bekendmaken.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Vanaf 19 november kun je de premies en de voorwaarden van alle zorgverzekeringen gaan vergelijken. Binnenkort zal ook jouw huidige zorgverzekeraar je een nieuwe polis sturen met daarbij de wijzigingen in 2017.

Valt het aanbod van je huidige zorgverzekeraar tegen dan kun je tot en met 31 december deze verzekering opzeggen. Je hebt daarna tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te zoeken en af te sluiten. Stap je voor 1 januari over dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar automatisch je huidige zorgverzekering op.

zorgverzekering aanvragen 2017.jpg

Wat gaat er wijzigen binnen de zorgverzekering per 2017?

Na Prinsjesdag is het volgende bekendgemaakt door het kabinet:

• Zorgpremie stijgt volgens het kabinet minimaal met 3,50 euro per maand
• Eigen risico blijft ook volgend jaar 385 euro
• Maximale zorgtoeslag (eenpersoonshuishouden) stijgt met 22 euro naar 1018 euro
• Maximale zorgtoeslag (meerpersoonshuishoudens) stijgt met 51 euro naar 1947 euro
• Inkomensafhankelijke bijdrage werknemers daalt van 6,75% naar 6,65%
• Inkomensafhankelijke bijdrage ondernemers/gepensioneerden daalt van 5,5% naar 5,4%

De premies van de zorgverzekeraars

Zorgverzekering 2017 vergelijken PW logo.jpgEind september kondigde DSW als eerste aan de premie voor de basisverzekering met 9,25 euro te verhogen. De verwachting is dat deze fikse stijging wordt gevolgd door alle zorgverzekeraars. Zoals ieder jaar zullen de zorgverzekeraars de premies in de eerste weken van november prijsgeven.

In ons overzicht van de premies 2017 plaatsen wij direct na bekendmaking deze premies zodat je alvast een beeld kunt vormen over het verschil in premie met jouw verzekeraar.

Tip: Wil je op de hoogte worden gebracht zodra alle premies van 2017 bekend zijn? Meldt je dan aan voor de Poliswekker.

Wil je weten hoe jij het beste kunt overstappen van zorgverzekeraar? Lees dan de 10 onmisbare tips voor het kiezen van een zorgverzekering.

Poliswijzer.nl voldoet aan de 5 criteria waaraan je een goede vergelijkingssite voor verzekeringen kunt herkennen. Met onze complete zorgverzekeringen vergelijker helpen we je graag bij het kiezen van de beste zorgpolis.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 25 augustus 2020

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie